Distributieketting BMW 3-serie

BMW 3 serie

BMW 3-serie distributieketting

De distributieketting is een cruciaal onderdeel van uw BMW 3-serie. Het zorgt voor de synchronisatie tussen de krukas en de nokkenassen, waardoor de motor soepel loopt. Bij de BMW 3-serie diesel N47 en B47, en de benzinevarianten N20B20, B48 en B38, komen problemen met de distributieketting regelmatig voor. De distributieketting kan oprekken maar ook breken. Als de ketting oprekt, kan dit leiden tot een onjuiste synchronisatie van de motor, wat resulteert in een inefficiënte werking en verminderde prestaties. In het ergste geval kan een gebroken ketting enorme schade aanrichten, omdat het de werking van de motor volledig kan stoppen.

Modellen BMW 3-serie

Bij de BMW 3 serie zijn er twee soorten modellen waar deze problemen veel bij voorkomen. Dit zijn onderstaande modellen die een dieselmotor (N47 of B47) of een benzinemotor (N20B20, B48 of B38) hebben.

 • De BMW 3-serie E-modellen: E90, E91, E93, E93

 • De BMW 3-serie F-modellen: F25, F30, F31, F34

 • De BMW 3-serie G-modellen: G01, G20

Het is dan ook essentieel om de distributieketting tijdig te vervangen. Het negeren van deze essentiële onderhoudstaak kan leiden tot ernstige motorschade en dure reparaties. Doorrijden is niet zonder risico. Neem tijdig contact op TSC de Betuwe om uw probleem te verhelpen.

0345 570 780

Onze garantie

TSC de Betuwe heeft veel ervaring in het uitvoeren van deze reparaties. Uiteraard gebruiken wij alleen originele BMW-onderdelen. De basisgarantie op de reparatie bedraagt 6 maanden.

BMW 3 serie distributieketting problemen

Een slepend, ratelend geluid van de motor, vooral bij het starten, kan wijzen op een opgerekte distributieketting. Daarnaast kan een verminderde motorprestatie, een onregelmatig toerental, of het oplichten van het motorstoringslampje ook duiden op kettingproblemen. Het is onduidelijk wat precies de oorzaak is. Het kan te maken hebben met een ontwerpfout, het materiaal van de ketting waardoor deze kan uitrekken en overslaan, de diameter van de tandwielen, de geleiderails en kettingspanner, of zelfs een te hoge slingering van de ketting. Daarnaast is het essentieel om de BMW 3-serie regelmatig te verversen met hoogwaardige en voorgeschreven olie.

opgerekte distributieketting Audi A5

Distributieketting Diesel
N47 + B47

Benieuwd naar de oorzaak en de oplossing van de distributieketting problemen van uw BMW 3-serie met een dieselmotor? Voorkom ernstige motorschade aan uw auto én onnodige kosten door uw distributieketting te laten vervangen.

Lees meer
gebroken distributieketting Audi A5

Distributieketting Benzine
N20B20 + B48 + B38

Benieuwd naar de oorzaak en de oplossing van de distributieketting problemen van uw BMW 3-serie met een benzinemotor? Voorkom ernstige motorschade aan uw auto én onnodige kosten door uw distributieketting te laten vervangen.

Lees meer

Distributieketting vervangen BMW 3 serie

De distributieketting van uw BMW 3-serie laten vervangen? Dat kunt u het beste overlaten aan de ervaren monteurs van TSC de Betuwe. Onze experts beschikken over ruime kennis en ervaring met BMW-motoren en weten precies hoe ze problemen rondom de distributieketting kunnen voorkomen en verhelpen. Wij maken gebruik van hoogwaardige materialen en gereedschappen, zodat u verzekerd bent van een duurzame oplossing. Daarnaast bieden wij ook garantie op al onze diensten. Dit is wat wij doen:

 • We vernieuwen de distributieketting, oliepompketting en geleiderails inclusief tandwielen en spanners
 • We vernieuwen alle afdichtingen die er deel van uitmaken;
 • We vervangen de motorolie inclusief het oliefilter;
 • Wij vernieuwen de koelvloeistof;
 • We wissen het foutgeheugen en lezen alle componenten opnieuw in
 • We vervangen de carterpan- en klepdekselpakking
0345 570 780
Peter Sap - Directeur TSC de betuwe

Peter Sap

Directeur
TSC de Betuwe
+31 (0)345 570 780

Tevreden klanten

Gebaseerd op 300+ reviews

Bekijk alle reviews

Waarom kiest u voor TSC?

 • Direct persoonlijk contact met de monteurs en specialisten
 • Een merkonafhankelijk garagebedrijf met persoonlijke service

Lees hier een van onze uitgelichte reviews

Zeki beoordeelt ons met:

"Super blij met nieuwe ketting"

Uit voorzorg een nieuwe ketting + toebehoren laten plaatsen bij mijn BMW 3 Serie uit 2012 (bekende issue dat ze uitgerekt worden en afbrekende plastic onderdelen). Jammer genoeg geen garantie of terugroep actie bij BMW. Kosten bij BMW zouden ook meer dan 3000,- Euro inclusief BTW en werkzaamheden zijn voor mijn auto. Terecht gekomen bij TSC via Google. Na het een en ander uitzoeken op review sites nagenoeg alleen maar positieve dingen tegen gekomen.

Na het brengen van mijn auto begreep ik ook waarom er alleen maar positieve reviews online stonden.. Deze mensen weten waar ze echt over praten! Super te woord gestaan en het hele proces werd uitgelegd. Na afloop kreeg ik zelfs een doos met de oude onderdelen mee.

TSC heeft het veel goedkoper voor mij kunnen doen dan BMW zelf en met originele BMW onderdelen ook nog. Super tevreden met het resultaat, ongeveer 5-6 maanden geleden laten doen en geen dag spijt van gehad. Bedankt mensen!

distributieketting vervangen BMW 1 serie
ophaal en breng service

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over deze reparatie(s)? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Zij helpen u graag verder: 0345 570 780

Ophaal- en brengservice

Graag bieden we u onze ophaal- en brengservice aan. Tegen een meerprijs halen we ter plaatse uw voertuig op en leveren het ook weer af. Het is zelfs mogelijk om bij ons een auto te huren. Voor mogelijkheden en tarieven zie: transportservice of vervangend vervoer

Naast het vervangen van de distributieketting van de BMW 3-serie, vervangen wij ook de distributieketting van de BMW 1-serie.