Distributieketting Dacia Duster

Dacia Duster - Distributieketting vervangen TSC

Distributie Dacia Duster

Rijdt u in een Dacia Duster of Dacia Duster 4x4 met een TCe motor en ervaart u problemen met de distributieketting? Het is een veelvoorkomend probleem. Na verkoop van tijd kan de distributieketting uitrekken of breken. De distributieketting is een belangrijk onderdeel van de motor in uw auto. Als u tekenen van mogelijke schade aan uw Dacia Duster opmerkt, zoals een schurend geluid of vermogensverlies, wacht dan niet lang en voorkom ernstige motorschade.

Maar hoe herkent u problemen met de distributieketting?

  • Een opgerekte distributieketting herkent u aan een tikkend, klepperend en slepend motorgeluid. Bij een koude start of fors optrekken is dit geluid sterker.
  • Een gebroken distributieketting herkent u aan een slecht lopende motor of loopt de motor helemaal niet meer.

Daarnaast kan uw Dacia Duster of Dacia Duster 4x4 last hebben van vermogensverlies, een hoger brandstofverbruik en haperende motorprestaties. Als u een van deze problemen ervaart, is het van belang om direct contact op te nemen met een specialist. Als de problemen niet op tijd worden aangepast, kan dit leiden in meer schade en hogere reparatiekosten.

Lees meer over de reparatie

Onze garantie

TSC de Betuwe heeft veel ervaring in het uitvoeren van deze reparaties. Uiteraard gebruiken wij alleen originele onderdelen. De basisgarantie op de reparatie bedraagt 6 maanden.

Problemen distributieketting Dacia Duster

De distributieketting is een cruciaal onderdeel van de motor, omdat het verantwoordelijk is voor de aandrijving van de nokkenas en kleppen. Wanneer de ketting dan uitrekt, kan deze niet meer strak genoeg worden gespannen waardoor de tandwielen gaan slippen en de timing van de motor verstoord raakt. Dit zorgt voor vermogensverlies, haperende motorprestaties, hoger brandstofverbruik en zelfs ernstige motorschade. TechServiceCenter richt zich op het oplossen van grote technische motorschades. Zo vervangen wij ook de distributieketting van uw Dacia Duster of Dacia Duster 4x4.

TCe distributieketting Dacia Duster

Distributieketting Dacia Duster

Benieuwd naar de oorzaak en de oplossing van een overgeslagen of gebroken distributieketting van uw Dacia Duster? Voorkom ernstige motorschade aan uw auto én onnodige kosten door de distributieketting te vervangen.

Lees meer over de distributieketting

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over deze reparatie; het vervangen van de distributieketting? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Zij helpen u graag verder. U kunt bellen naar 0345 570 780 of contact opnemen via info@tscdebetuwe.nl

Ophaal- en brengservice

Graag bieden we u onze ophaal- en brengservice aan. Tegen een meerprijs halen we ter plaatse uw voertuig op en leveren het ook weer af. Het is zelfs mogelijk om bij ons een auto te huren. Voor mogelijkheden en tarieven zie: transportservice of vervangend vervoer

Distributieketting vervangen Dacia Duster

De distributieketting van uw Dacia Duster of Dacia Duster 4x4 laten vervangen? Bij TechServiceCenter begrijpen wij hoe belangrijk het is dat uw auto goed en veilig blijft rijden. Onze ervaren monteurs bieden diverse autoreparaties en onderhoudsdiensten aan, waaronder het vervangen van de distributieketting. U bent verzekerd van een vakkundige en snelle service, tegen een scherpe prijs. Bekijk de kosten van het vervangen van de distributieketting hier. Speciaal voor dit probleem hebben we een uniek aanbod:

  • We vernieuwen de distributieketting, de oliepompketting en de geleiderails inclusief tandwielen, spanners en alle afdichtingen die er deel van uitmaken
  • We vervangen beschadigde kleppen, de klepseals en de klepdekselpakking
  • We vervangen de motorolie inclusief het oliefilter
  • Wij vernieuwen de koelvloeistof
  • We wissen het foutgeheugen en lezen alle componenten opnieuw in
0345 570 780
Peter Sap - Directeur TSC de betuwe

Peter Sap

Directeur
TSC de Betuwe
+31 (0)345 570 780

Tevreden klanten

Gebaseerd op 300+ reviews

Bekijk alle reviews

Waarom kiest u voor TSC?

  • Direct persoonlijk contact met de monteurs en specialisten
  • Een merkonafhankelijk garagebedrijf met persoonlijke service

Lees hier een van onze uitgelichte reviews

Ron beoordeelt ons met:

"Vakkundig en klantvriendelijk (Dacia Duster)"

Nadat door de dealer geconstateerd was dat de distributieketting van mijn Duster (2014) ratelde en vervangen moest worden (met daarbij een stevige offerte), ben ik gaan zoeken naar andere bedrijven die dit zouden kunnen verhelpen. Al snel kwam ik bij TSC terecht en het feit dat dit zo ongeveer hun core-business is heeft mij doen besluiten om de reparatie bij hun te laten uitvoeren.

De dealer zal zo’n klus minder vaak krijgen en aangezien het toch een behoorlijk cruciaal onderdeel van de motor is, vond ik enige expertise wel zo prettig. En dan ook nog eens (of wellicht daardoor) voordeliger dan de dealer.

Moest er een stukje voor rijden, maar dat was zeker de moeite waard (ook fijn dat ik voor een klein bedrag een auto kon huren bij TSC). Inmiddels is die Duster dan wel ingeruild voor een nieuwere variant, maar mocht het ooit weer nodig zijn, dan weet ik waar ik moet zijn.

Lees meer!

distributieketting vervangen reparatie Dacia Duster

Naast het vervangen van de distributieketting van de Dacia Duster, vervangen wij ook de distributieketting van de Dacia Sandero en de Dacia Sandero Stepway.