Distributieriem Citroën C3

distributieriem Citroën C3

Distributieriem Citroën C3

Bent u in bezit van een Citroën C3 met een PureTech motor? De distributieriem is een belangrijk onderdeel van de motor en moet worden vervangen als hij begint te slijten. Als de riem knapt, kan dat ernstige motorschade veroorzaken. Dit kan betekenen dat kleppen de zuigers raken en dat de motor mogelijk vastloopt. TSC de Betuwe is specialist in dit soort reparaties en kan u helpen uw Citroën C3 weer op de weg te krijgen. Maar hoe herkent u een versleten distributieriem?

  • U hoort dan een ratelend geluid uit de motor komen. De distributieriem zal dan los zitten en op en neer bewegen als de motor loopt.
  • De motor draait niet meer.
  • Er loopt olie uit de motor.

De distributieriem is een belangrijk onderdeel voor het functioneren van de motor van een Citroën C3. De distributieriem zit aan de zijkant van de motor verstopt en is een lastig uit te voeren klus. Ervaart u dit probleem? Neem dan contact op met een specialist. TSC de Betuwe kan de distributieriem van uw Citroën C3 inspecteren en vervangen. Wacht daar dus niet te lang mee en voorkom ergere motorschade en onnodige kosten.

Contact opnemen met een specialist

Onze garantie

TSC de Betuwe heeft veel ervaring in het uitvoeren van deze reparaties. Uiteraard gebruiken wij alleen originele onderdelen. De basisgarantie op de reparatie bedraagt 6 maanden.

Versleten distributieriem Citroën C3

De distributieriem is een belangrijk onderdeel van de motor van de C3 die ervoor zorgt dat de kleppen op het juiste moment op en dicht gaan en daarmee de timing van de motor regelt. De distributieriem kan breken waardoor er motorschade kan ontstaan. Ook kan de riem uitrekken waardoor de timing van de motor niet meer juist is. Het gevolg hiervan zijn slechtere prestaties en hoger brandstofverbruik. Als de distributieriem begint te piepen, te kraken of ongewoon geluid maakt, dan is vervanging van de distributieriem noodzakelijk. Zelfs een kleine beschadiging kan al leiden tot grotere problemen.

PureTech Distributieriem Citroën C3

Citroën C3 1.2 PureTech distributieriem

Benieuwd naar de oorzaak en de oplossing van de versleten distributieriem van uw auto? Voorkom ernstige motorschade aan uw auto én voorkom onnodige kosten door de distributieriem te vervangen.

Lees meer over de distributieriem

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over deze reparatie; het vervangen van de distributieriem? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Zij helpen u graag verder. U kunt bellen naar 0345 570 780 of contact opnemen via info@tscdebetuwe.nl

Ophaal- en brengservice

Graag bieden we u onze ophaal- en brengservice aan. Tegen een meerprijs halen we ter plaatse uw voertuig op en leveren het ook weer af. Het is zelfs mogelijk om bij ons een auto te huren. Voor mogelijkheden en tarieven zie: transportservice of vervangend vervoer

Distributieriem vervangen Citroën C3

De distributieriem van uw Citroën C3 laten vervangen? Bij TechServiceCenter begrijpen wij hoe belangrijk het is dat uw auto goed en veilig blijft rijden. Onze ervaren monteurs bieden diverse autoreparaties en onderhoudsdiensten aan, waaronder het vervangen van de distributieriem. U bent verzekerd van een vakkundige en snelle service, tegen een scherpe prijs. Bekijk de kosten van het vervangen van de distributieriem hier. Speciaal voor dit probleem hebben we een uniek aanbod:

  • We vernieuwen de distributieriem, de geleiderol inclusief spanners en alle afdichtingen die er deel van uitmaken natuurlijk met gebruikmaking van originele PSA-onderdelen
  • We reinigen het oliezeef
  • We vervangen het oliefilter
  • We vervangen de motorolie
  • We wissen het foutgeheugen en lezen alle componenten opnieuw in
0345 570 780
Peter Sap - Directeur TSC de betuwe

Peter Sap

Directeur
TSC de Betuwe
+31 (0)345 570 780

Tevreden klanten

Gebaseerd op 300+ reviews

Bekijk alle reviews

Waarom kiest u voor TSC?

  • Direct persoonlijk contact met de monteurs en specialisten
  • Een merkonafhankelijk garagebedrijf met persoonlijke service

Lees hier een van onze uitgelichte reviews

Sjaak beoordeelt ons met:

"Super service en kwaliteit!"

Al twee auto’s door TSC laten repareren. Goede, heldere uitleg en correcte prijsopgaaf. Bijkomende kosten worden goed terug gekoppeld; geen verrassingen achteraf! Goede service.

reparatie Citroën C3 inclusief distributieriem

Naast het vervangen van de distributieriem van de Citroën C3, vervangen wij ook de distributieriem van de Citroën C1, Citroën DS3, Citroën C4 en de Citroën C5.