Distributieriem Citroën C5

Citroën C5 met hoog olieverbruik

Distributieriem Citroën C5 problemen

Bent u in bezit van een Citroën C5 met een PureTech motor? De distributieriem is een belangrijk onderdeel van de motor en moet worden vervangen als hij begint te slijten. Als de riem knapt, kan dat ernstige motorschade veroorzaken. Dit kan betekenen dat kleppen de zuigers raken en dat de motor mogelijk vastloopt. TSC de Betuwe is specialist in dit soort reparaties en kan u helpen uw Citroën C5 weer op de weg te krijgen.

Maar hoe herkent u een versleten distributieriem?

  • Een ratelend geluid uit de motor.
  • De motor draait niet meer.
  • Er loopt olie uit de motor.

De distributieriem is een belangrijk onderdeel voor het functioneren van de motor van een Citroën C5. De distributieriem zit aan de zijkant van de motor verstopt en is een lastig uit te voeren klus. Ervaart u dit probleem? Neem dan contact op met een specialist. TSC de Betuwe kan de distributieriem van uw Citroën C5 inspecteren en vervangen. Wacht daar dus niet te lang mee en voorkom ernstige motorschade en onnodige kosten.

Een specialist spreken

Tevreden klanten

Er gingen veel tevreden klanten u voor. Wij worden gemiddeld beoordeeld met 4.5/5 sterren. Gebaseerd op 300+ reviews.

Citroën C5 Distributieriem

De distributieriem is een belangrijk onderdeel van de motor van de C5 die ervoor zorgt dat de kleppen op het juiste moment op en dicht gaan en daarmee de timing van de motor regelt. De distributieriem kan breken waardoor er motorschade kan ontstaan. Ook kan de riem uitrekken waardoor de timing van de motor niet meer juist is. Het gevolg hiervan zijn slechtere prestaties en hoger brandstofverbruik. Als de distributieriem begint te piepen, te kraken of ongewoon geluid maakt, dan is vervanging van de distributieriem noodzakelijk. Zelfs een kleine beschadiging kan al leiden tot grotere problemen.

PureTech Distributieriem Citroën C3

Citroën C5 1.2 PureTech distributieriem

Benieuwd naar de oorzaak en de oplossing van de versleten distributieriem van uw auto? Voorkom ernstige motorschade aan uw auto én voorkom onnodige kosten door de distributieriem te vervangen.

Lees meer over de distributieriem

Ophaal- en brengservice

Graag bieden we u onze ophaal- en brengservice aan. Tegen een meerprijs halen we ter plaatse uw voertuig op en leveren het ook weer af. Het is zelfs mogelijk om bij ons een auto te huren. Voor mogelijkheden en tarieven zie: transportservice of vervangend vervoer

ophaal- en brengservice TechServiceCenter de Betuwe

Distributieriem vervangen Citroën C5

De distributieriem van uw Citroën C5 laten vervangen? Bij TechServiceCenter begrijpen wij hoe belangrijk het is dat uw auto goed en veilig blijft rijden. Onze ervaren monteurs bieden diverse autoreparaties en onderhoudsdiensten aan, waaronder het vervangen van de distributieriem. U bent verzekerd van een vakkundige en snelle service, tegen een scherpe prijs. Bekijk de kosten van het vervangen van de distributieriem hier. Speciaal voor dit probleem hebben we een uniek aanbod:

  • We vernieuwen de distributieriem, de geleiderol inclusief spanners en alle afdichtingen die er deel van uitmaken natuurlijk met gebruikmaking van originele PSA-onderdelen
  • We reinigen het oliezeef
  • We vervangen het oliefilter
  • We vervangen de motorolie
  • We wissen het foutgeheugen en lezen alle componenten opnieuw in
0345 570 780
Peter Sap - Directeur TSC de betuwe

Peter Sap

Directeur
TSC de Betuwe
+31 (0)345 570 780

Tevreden klanten

Gebaseerd op 300+ reviews

Bekijk alle reviews

Waarom kiest u voor TSC?

  • Direct persoonlijk contact met de monteurs en specialisten
  • Een merkonafhankelijk garagebedrijf met persoonlijke service

Lees hier een van onze uitgelichte reviews

Cornelis beoordeelt ons met:

"Zeer deskundig en klantgericht (Citroën C3 Picasso, PureTech)"

Ik had een probleem met de PureTech motor van mijn Citroen C3 Picasso (eind) 2015, motorservicelampje ging steeds vaker branden bij het oprijden van een helling (lage oliedruk). Citroen heeft de staat van de distributieriem gecontroleerd en geconstateerd, dat deze goed was. Citroen kwam steeds met een vaag verhaal, dat ze allerlei onderzoeken moesten uitvoeren om te constateren wat er aan de hand was. Eerste inspectiekosten al € 720, zonder enige reparatie. TSC gebeld. Zij zeiden direct mijnheer uw zeef van de smeeroliepomp is waarschijnlijk vervuild door slijtagedeeltjes van de distributieriem. TSC heeft de carterpan verwijderd, zeef en carterpan gereinigd, oliefilter en olie vervangen, smeeroliedruk voor en na de reparatie tijdens testrit gemeten. Probleem opgeloste voor iets minder dan € 300,-. TSC denkt aan het belang van de klant.

distributieriem vervangen citroën C5
Naast het vervangen van de distributieriem van de Citroën C5, vervangen wij ook de distributieriem van de Citroën C1, Citroën C3, Citroën C4 en de Citroën DS3.