Distributieriem Opel Grandland

Opel Grandland

Distributieriem Opel Grandland

De distributieriem van de Opel Grandland is een essentieel onderdeel dat verantwoordelijk is voor het soepel en efficiënt laten lopen van de motor. Het is dan ook erg belangrijk om de distributieriem regelmatig te controleren op tekenen van slijtage of schade. Je kunt een versleten of gescheurde distributieriem herkennen aan een overslaande motor, een tikkend geluid, lekt olie of de motor start helemaal niet meer.

Herkent u deze kenmerken? Dan is het belangrijk dat u direct contact opneemt met een specialist. Als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen, kan dit leiden tot ernstige schade en hogere reparatiekosten. TechServiceCenter is gespecialiseerd in dit soort reparaties en helpt u graag verder.

Een specialist spreken

Onze garantie

TSC de Betuwe heeft veel ervaring in het uitvoeren van deze reparaties. Uiteraard gebruiken wij alleen originele onderdelen. De basisgarantie op de reparatie bedraagt 6 maanden.

Distributieriem problemen Opel Grandland

De PureTech motor heeft een distributieriem die door olie van het motorblok loopt. Als er bij het periodiek verversen van de olie verkeerde olie wordt gebruikt, kan dit leiden tot overmatige slijtage van de distributieriem en kan er zelfs benzine in het motorblok terechtkomen, wat voor extra slijtage zorgt. Dit kan de riem doen overslaan en zelfs scheuren. Bij het breken of scheuren van de distributieriem, ontstaat er motorschade. Bij het uitrekken of overslaan van de riem is de timing van de motor onjuist. Dit zorgt voor slechtere prestaties, hoger brandstofverbruik en meer olieverbruik. Als de distributieriem begint te piepen, te kraken of ongewoon geluid maakt, dan is vervanging van de distributieriem van de Opel Grandland noodzakelijk. Er kunnen gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan. Maar ook kan het leiden tot grote motorschade en onnodige extra kosten.

Opgerekte distributieriem Opel Grandland

Overgeslagen of gescheurde distributieriem Opel Grandland

Benieuwd naar de oorzaak en de oplossing van de opgerekte distributieriem van uw Opel? Voorkom ernstige motorschade aan uw auto én onnodige kosten door direct contact op te nemen.

Lees meer over de distributieriem

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over deze reparatie(s)? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Zij helpen u graag verder. U kunt bellen naar 0345 570 780 of contact opnemen via info@tscdebetuwe.nl

Ophaal- en brengservice

Graag bieden we u onze ophaal- en brengservice aan. Tegen een meerprijs halen we ter plaatse uw voertuig op en leveren het ook weer af. Het is zelfs mogelijk om bij ons een auto te huren. Voor mogelijkheden en tarieven zie: transportservice of vervangend vervoer

Distributieriem vervangen Opel Grandland

De distributieriem van uw Opel Grandland of Opel Grandland X laten vervangen? Wij begrijpen hoe belangrijk het is dat uw auto goed en veilig blijft rijden. TechServicecenter De Betuwe is gespecialiseerd in het vervangen van de distributieriem en kan deze daardoor tegen een zeer gunstig tarief aanbieden. We gebruiken uitsluitend originele of hoogwaardige onderdelen van erkende leveranciers om de kwaliteit en betrouwbaarheid van uw auto te waarborgen. Bekijk de kosten van het vervangen van de distributieriem hier. Speciaal voor dit probleem hebben we een uniek aanbod:

  • We vernieuwen de distributieriem, de geleiderol inclusief spanners en alle afdichtingen die er deel van uitmaken natuurlijk met gebruikmaking van originele PSA-onderdelen
  • We reinigen het oliezeef
  • We vervangen het oliefilter
  • We vervangen de motorolie
  • We wissen het foutgeheugen en lezen alle componenten opnieuw in.
0345 570 780
Peter Sap - Directeur TSC de betuwe

Peter Sap

Directeur
TSC de Betuwe
+31 (0)345 570 780

Tevreden klanten

Gebaseerd op 300+ reviews

Bekijk alle reviews

Waarom kiest u voor TSC?

  • Direct persoonlijk contact met de monteurs en specialisten
  • Een merkonafhankelijk garagebedrijf met persoonlijke service

Lees hier een van onze uitgelichte reviews

G. beoordeelt ons met:

"Goede en eerlijke service!"

Super net bedrijf, ze doen wat ze beloven, duidelijk en eerlijk, een aanrader!

Reparatie vervangen distributieriem bij Opel Crossland X

Naast het vervangen van de distributieriem van de Opel Grandland, vervangen wij ook de distributieriem van onder andere de Opel Crossland X en de distributieketting van de Opel Corsa, de Opel Agila, de Opel Astra, de Opel Meriva en de Opel Zafira.