Distributieriem Peugeot 5008

Peugeot 5008 distributieriem vervangen

Distributieriem problemen Peugeot 5008

Bij de Peugeot 5008 kunnen problemen met de distributieriem voorkomen. De distributieriem kan slijten en het is belangrijk om alert te blijven op de signalen hiervan. Wanneer de riem versleten is, kan het ernstige schade aanrichten aan uw motor. U kunt uw distributieriem, indien nodig, bij ons laten vervangen.

Dit is hoe u een versleten distributieriem kunt herkennen:

  • Een ratelend geluid uit de motor. De distributieriem zal dan los zitten en op en neer bewegen als de motor loopt.
  • De motor draait niet meer.
  • Er loopt olie uit de motor

Het is belangrijk om de distributieriem op tijd te laten vervangen, zodat schade aan uw motor voorkomen kan worden. Neem contact met ons op voor meer informatie en advies. Onze specialisten staan klaar om u te helpen met het vervangen van uw distributieriem.

Een specialist spreken

Onze garantie

TSC de Betuwe heeft veel ervaring in het uitvoeren van deze reparaties. Uiteraard gebruiken wij alleen originele onderdelen. De basisgarantie op de reparatie bedraagt 6 maanden.

Problemen met de distributieriem Peugeot 5008

Zoals bij de meeste motoren draait de distributieriem van de Peugeot 5008 in de olie. Dit betekent dat als de riem slijt, er deeltjes van de riem in de olie terechtkomen. Deze deeltjes worden afgevangen door het oliezeef, maar na verloop van tijd kan de olietoevoer te laag worden. Een duidelijke indicator hiervan is als het oliedruklampje gaat branden. Als u dit signaal negeert, kunnen er ernstige gevolgen zijn, waaronder schade aan de lagers van de assen, het overslaan of zelfs het breken van de distributieriem. In het ergste geval kan dit leiden tot gescheurde kleppen, kapotte zuigers en zelfs verbogen drijfstangen. De enige oplossing is om de distributieriem te vervangen bij de eerste tekenen van problemen.

PureTech Distributieriem Puegeot 5008

PureTech distributieriem
Peugeot 5008

Benieuwd naar de oorzaak en de oplossing van de versleten distributieriem van uw auto? Voorkom ernstige motorschade aan uw auto én voorkom onnodige kosten door de distributieriem te vervangen.

Lees meer over de distributieriem

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over deze reparatie; het vervangen van de distributieriem? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Zij helpen u graag verder. U kunt bellen naar 0345 570 780 of contact opnemen via info@tscdebetuwe.nl

Ophaal- en brengservice

Graag bieden we u onze ophaal- en brengservice aan. Tegen een meerprijs halen we ter plaatse uw voertuig op en leveren het ook weer af. Het is zelfs mogelijk om bij ons een auto te huren. Voor mogelijkheden en tarieven zie: transportservice of vervangend vervoer

Distributieriem vervangen Peugeot 5008

De distributieriem van uw Peugeot 5008 laten vervangen? Dan bent u bij TSC de Betuwe op het juiste adres. Wij vervagen professioneel uw distributieriem. U kunt erop vertrouwen dat u bij ons in goede handen bent. Wij zijn gespecialiseerd in dit soort reparaties en hebben jarenlange ervaring. Weet u niet zeker of uw distributieriem aan vervanging toe is? Geen probleem! Onze deskundige monteurs adviseren u graag! Bekijk hier de kosten van het vervangen van de distributieriem. Speciaal voor dit probleem hebben we een uniek aanbod:

  • We vernieuwen de distributieriem, de geleiderol inclusief spanners en alle afdichtingen die er deel van uitmaken natuurlijk met gebruikmaking van originele PSA-onderdelen
  • We reinigen het oliezeef
  • We vervangen het oliefilter
  • We vervangen de motorolie inclusief het oliefilter
  • We wissen het foutgeheugen en lezen alle componenten opnieuw in
0345 570 780
Peter Sap - Directeur TSC de betuwe

Peter Sap

Directeur
TSC de Betuwe
+31 (0)345 570 780

Tevreden klanten

Gebaseerd op 300+ reviews

Bekijk alle reviews

Waarom kiest u voor TSC?

  • Direct persoonlijk contact met de monteurs en specialisten
  • Een merkonafhankelijk garagebedrijf met persoonlijke service

Lees hier een van onze uitgelichte reviews

Peter beoordeelt ons met:

"Absoluut topbedrijf"

Al een jaar worstelde ik met een hardnekkige motorstoring in mijn Peugeot 5008, die de dealer niet kon/wilde oplossen. Toen ik ten einde raad de auto afleverde bij TSC de Betuwe en enigzins sceptisch vroeg ‘of ze er iets mee konden’ werd ik verbaasd aangekeken en antwoordde Peter Sap met : ‘Hoezo ? ‘ . Dat gaf vertrouwen.

Toen ik de auto twee weken later (want ze gaan niet over 1 nacht ijs en nemen de tijd) weer ophaalde reed de auto alsof ie net uit de showroom kwam (zo schoon trouwens ook). Ik heb even gewacht met deze review omdat ik zeker wilde zijn dat de auto ook tijdens mijn vakantie naar Frankrijk geen problemen zou geven . Tel daarbij nog op dat TSC de Betuwe een haal- en brengservice heeft naar station Geldermalsen en mijn eindconclusie is dan ook : Op een schaal van 1 tot 10 krijgt dit bedrijf van mij een 11.

Lees meer!

Reparatie distributieriem Peugeot 5008

Naast het vervangen van de distributieriem van de Peugeot 5008, vervangen wij ook de distributieriem van de Peugeot 107, de Peugeot 206, de Peugeot 208 en de Peugeot 308.