Ford Focus 1.0 Ecoboost motor problemen

Ford Focus 1.0 Ecoboost

Ford Focus motor problemen

Er zijn verschillende motorproblemen die kunnen optreden bij de Ford Focus Ecoboost 1.0. Een veel voorkomend probleem is dat het koelvloeistofpeil na verloop van tijd daalt, waardoor de motor oververhit kan raken. Een ander probleem is vermogensverlies, waardoor de auto moeilijk te besturen kan zijn. Daarnaast kan er blauwe rook uit de uitlaat komen en kan het olieverbruik toenemen.

Lees meer over de reparatie

Onze garantie

TSC De Betuwe brengt met deze reparatie het olieverbruik terug tot een niveau dat binnen de door de fabrikant aangegeven waarden ligt! En dat durven we in ieder geval 6 maanden te garanderen, zwart-op-wit!

Kenmerken motor problemen bij Ford Focus

Koelvloeistof daalt snel

Als je een Ford Focus Ecoboost 1.0 bezit, heb je misschien wat motorproblemen ondervonden. Een van de meest voorkomende problemen is een dalend koelvloeistofpijl. Als je dit probleem ervaart, is het belangrijk om je auto zo snel mogelijk naar een gekwalificeerde monteur te brengen. Die zal het probleem kunnen diagnosticeren en zo nodig de distributieketting repareren of vervangen. Blijf je koelvloeistof zeker controleren.

Vermogen verlies

Een motorprobleem met de Ford Focus Ecoboost 1.0 kan leiden tot vermogensverlies. Het probleem is dat de distributieketting uitrekt en uiteindelijk breekt, waardoor de motor afslaat. Om dit te voorkomen is het belangrijk om de distributieketting goed gesmeerd te houden. Als je vermogensverlies ervaart, breng je auto dan zo snel mogelijk naar een monteur.

Blauwe rook en verhoogd olieverbruik

Veel bestuurders van de Ford Focus 1.0 Ecoboost hebben problemen gemeld met blauwe rook en verhoogd olieverbruik. Hoewel de hoofdoorzaak van deze problemen nog niet is vastgesteld, is het duidelijk dat er iets moet gebeuren. Als je een van deze problemen ervaart, aarzel dan niet om je auto in te leveren voor een onderhoudsbeurt. De technici van je plaatselijke dealer kunnen een diagnose stellen en een aanpak aanbevelen.

motor problemen ford Focus ecoboost 1.0

Slecht lopende of overhitte motor problemen

Een slecht lopende of overhitte Ecoboost 1.0 motor? Benieuwd naar de oorzaak en de oplossing uw Ford Focus? Voorkom ernstige schade aan uw auto en voorkom onnodige kosten.

Lees meer over dit probleem

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over deze reparatie(s)? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Zij helpen u graag verder. U kunt bellen naar 0345 570 780 of contact opnemen via info@tscdebetuwe.nl

Ophaal- en brengservice

Graag bieden we u onze ophaal- en brengservice aan. Tegen een meerprijs halen we ter plaatse uw voertuig op en leveren het ook weer af. Het is zelfs mogelijk om bij ons een auto te huren. Voor mogelijkheden en tarieven zie: transportservice of vervangend vervoer

Motor problemen Ford Focus verhelpen

Bij de Ford Focus komen soms motorproblemen voor, waardoor een bezoek aan een gespecialiseerde autogarage noodzakelijk kan zijn. TechServiceCenter de Betuwe is een professionele autogarage die gespecialiseerd is in het oplossen van motor problemen bij de Ford. Onze monteurs hebben jarenlange ervaring in het verhelpen van deze problemen. Gelukkig is het een oplosbaar probleem! Wij kunnen de reparatie tegen een zeer gunstig tarief aanbieden.

  • We onderzoeken de cilinderkop nauwgezet op haarscheurtjes;
  • We inspecteren het koelsysteem nauwgezet;
  • We reinigen de inlaatkanalen en -kleppen;
  • We vernieuwen de distributieriem, de spanrol en alle afdichtingen die er deel van uitmaken, natuurlijk met gebruikmaking van originele onderdelen;
  • We vervangen de motorolie inclusief het oliefilter;
  • We wissen het foutgeheugen en lezen alle componenten opnieuw in.
0345 570 780
Peter Sap - Directeur TSC de betuwe

Peter Sap

Directeur
TSC de Betuwe
+31 (0)345 570 780

Tevreden klanten

Gebaseerd op 300+ reviews

Bekijk alle reviews

Waarom kiest u voor TSC?

  • Direct persoonlijk contact met de monteurs en specialisten
  • Een merkonafhankelijk garagebedrijf met persoonlijke service

Lees hier een van onze uitgelichte reviews

Remco beoordeelt ons met:

"Lekke koppakking Ford Focus"

Als de dealer je een nieuwe motor wil aansmeren, breng dan een bezoek aan TSC! De garage voor de meer complexere reparaties. Vakmanschap ten top! Toen we de auto opgingen halen nog een kijkje achter de schermen mogen nemen tijdens een korte rondleiding door Peter. Echt een professioneel en tof bedrijf!

Motorproblemen verholpen 1.0 ecoboost ford focus

Naast het oplossen van de motor problemen bij de Ford Focus 1.0 Ecoboost, lossen wij dit probleem ook op bij de Ford Fiesta 1.0 Ecoboost en de Ford C-Max 1.0 Ecoboost.