BMW problemen & reparaties

Ervaart u problemen met uw BMW? TSC de Betuwe is gespecialiseerd in het repareren van zware technische motorschades en veelvoorkomende problemen bij BMW’s. Uw auto is bij ons in goede handen! Wij repareren uw auto uitsluitend met originele BMW onderdelen

Uw auto laten repareren? Bel voor een vrijblijvend advies met een van onze BMW specialisten!

+31 (0)345 – 570 780
BMW reparatie

Veelvoorkomende BMW reparaties

Heeft u problemen met de distributieketting? Geeft uw auto ratelende geluiden? Of verbruikt hij meer olie dan gebruikelijk? In onze garage repareren wij regelmatig BMW's met de onderstaande problemen / motoren. Staat uw probleem er niet tussen? Geen probleem! Ook dan helpen wij u graag verder. Neem direct contact op met een van onze specialisten voor vrijblijvend advies.

BMW distributieketting

De distributieketting, een essentieel onderdeel in elke motor en bijgevolg ook in BMW motoren, kan drie vooraanstaande problemen ondervinden, namelijk oprekken, breken of overslaan. Het oprekken van de distributieketting kan leiden tot timing problemen en verminderde prestaties, terwijl een gebroken ketting ernstige motorschade kan veroorzaken. Het overslaan van de ketting kan leiden tot haperende motorprestaties en onregelmatige loop. Binnen de BMW motoren maken wij onderscheid tussen de dieselmotoren(N47 en B47) en de benzinemotoren (N20B20, B48 en B38). Mocht u het vermoeden hebben dat uw BMW worstelt met een van deze distributiekettingproblemen, dan is het van het grootste belang om zo snel mogelijk naar een specialist te brengen voor diagnose en reparatie. In eerste instantie lijkt het mee te vallen maar het negeren van het probleem kan leiden tot ernstige motorschade. Zorg dus voor een tijdige inspectie en eventuele vervanging van de distributieketting om uw BMW in optimale conditie te houden.

BMW olieverbruik

Naast problemen met de distributieketting, heeft BMW N47 ook problemen met verhoogd olieverbruik. Concreet gaat het vooral om de N47D16 en N47D20; deze worden toegepast in de volgende modellen: modelserie E, modelserie F en de Mini. Overigens kan hoog olieverbruik worden veroorzaakt door een samenloop van verschillende factoren. De gebruikte olie en frequentie van de olieverversing spelen hierin een grote rol. Dit kan namelijk tot ernstige schade leiden. Bovendien zijn er ook enkele BMW motoren die door falende klepsteelafdichtingen last hebben van stevig olieverbruik. Specifiek gaat het hierbij om de N42, N43, N46, M54, N52, N53, N62 en N63. TSC de Betuwe is een garagebedrijf dat gespecialiseerd is in het repareren van auto's met een hoog olieverbruik. Wij hebben de ervaring en expertise om dit probleem effectief te verhelpen en uw auto weer soepel te laten rijden.

Peter Sap - Directeur TSC de betuwe

Peter Sap

Directeur
TSC de Betuwe
+31 (0)345 570 780

Tevreden klanten

Gebaseerd op 300+ reviews

Bekijk alle reviews

Waarom kiest u voor TSC?

  • Direct persoonlijk contact met de monteurs en specialisten
  • Een merkonafhankelijk garagebedrijf met persoonlijke service