Mini problemen & reparaties

Ervaart u problemen met uw Mini Cooper? TSC de Betuwe is gespecialiseerd in het repareren van zware technische motorschades en veelvoorkomende problemen bij Mini’s. Uw auto is bij ons in goede handen! Wij repareren uw auto uitsluitend met de Mini Cooper originele onderdelen.

Uw auto laten repareren? Bel voor een vrijblijvend advies met een van onze specialisten!

+31 (0)345 – 570 780
Mini reparatie

Veelvoorkomende Mini reparaties

In onze garage repareren wij regelmatig Mini's met de onderstaande problemen / motoren. Staat uw probleem er niet tussen? Geen probleem! Ook dan helpen wij u graag verder. Neem direct contact op met een van onze specialisten.

Mini Cooper olieverbruik

Van Mini's is bekend dat ze last hebben van olieverbruiksproblemen, vooral die met de THP-motor of de N47-motor. Het probleem lijkt te worden veroorzaakt doordat olie langs de zuigerveren naar de verbrandingskamer lekt, waar het wordt afgebrand. Hierdoor kan de motor te weinig olie hebben, wat tot schade kan leiden als het niet wordt verholpen. Als je problemen begint te krijgen met olieverbruik bij de Mini Cooper, moet je misschien je zuigerveren laten vervangen. Hoog olieverbruik komt veel voor bij de Mini Cooper One, Mini Cooper S, Mini Cooper JCW, Mini Clubman, Mini Countryman en de Mini Cabriolet. TSC de Betuwe is een garagebedrijf dat gespecialiseerd is in het repareren van auto's met een hoog olieverbruik. Wij hebben de ervaring en de expertise om dit probleem te verhelpen en je auto weer soepel te laten rijden.

Mini Cooper distributieketting

De Mini met een THP-motor kan gevoelig zijn voor problemen met de distributieketting. De drie meest voorkomende problemen zijn dat de ketting uitrekt, overslaat of breekt. Als de ketting uitrekt, kan dat ertoe leiden dat de kleppen de zuigers raken, wat de motor kan beschadigen. Als de ketting overslaat, kan dat ernstige motorschade veroorzaken. En als de ketting breekt, kan dat leiden tot een catastrofale motorstoring. Als je vermoedt dat je Mini een probleem heeft met de distributieketting, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk door een gekwalificeerde monteur te laten controleren. Het negeren van het probleem kan leiden tot dure reparaties in de toekomst. Problemen met de distributieketting komen veelal voor bij de Mini Countryman, de Mini Cooper S R53 en de Mini Cooper R56. Maar ook andere modellen van de Mini kunnen dit probleem tonen.

Peter Sap - Directeur TSC de betuwe

Peter Sap

Directeur
TSC de Betuwe
+31 (0)345 570 780

Tevreden klanten

Gebaseerd op 300+ reviews

Bekijk alle reviews

Waarom kiest u voor TSC?

  • Direct persoonlijk contact met de monteurs en specialisten
  • Een merkonafhankelijk garagebedrijf met persoonlijke service