Opel problemen & reparaties

Ervaart u problemen met uw Opel? TSC de Betuwe is gespecialiseerd in het repareren van zware technische motorschades en veelvoorkomende problemen bij Opel. Uw auto is bij onze monteurs in goede handen! Wij gebruiken uitsluitend  originele Opel onderdelen voor de reparatie van uw Opel.

Uw auto laten repareren? Bel voor een vrijblijvend advies met een van onze specialisten!

+31 (0) 345 – 570 780
Opel reperatie

Veelvoorkomende Opel reparaties

In onze garage repareren wij regelmatig aan de onderstaande veelvoorkomende problemen / motoren. Staat uw probleem er niet tussen? Geen probleem! Ook dan bent u aan het juiste adres en helpen wij u graag verder. Neem direct contact op met een van onze specialisten.

Opel distributieketting

De distributieketting is een cruciaal onderdeel in de motor van een Opel. Hij houdt de kleppen van de motor in synchronisatie met de zuigers, waardoor de motor soepel loopt. De distributieketting kan oprekken, overslaan of breken, wat ernstige motorschade kan veroorzaken. Tekenen dat de distributieketting slecht kan gaan zijn onder andere ruw lopen, slecht brandstofverbruik en een kloppend geluid. Problemen met de distributieketting bij Opel komt vooral voor bij de Turbomotoren in de Opel Corsa, Opel Astra, Opel Agila, Open Adam, Opel Mokka, Opel Insignia, Opel Meriva en de Opel Zafira. Als je vermoedt dat je distributieketting slecht loopt, laat hem dan zo snel mogelijk controleren door een monteur. Hierdoor voorkom je ernstige schade en onnodige kosten.

Opel distributieriem

De distributieriem is een cruciaal onderdeel van de motor in je Opel. Hij synchroniseert de rotatie van de krukas en de nokkenas en zorgt ervoor dat de kleppen op het juiste moment openen en sluiten. Als hij het begeeft, kunnen de gevolgen desastreus zijn. Als de distributieriem verslijt, kan hij een tand overslaan of zelfs breken. Hierdoor verliest de motor zijn timing en dat kan leiden tot verbogen kleppen, beschadigde zuigers of een kapotte koppakking. In het ergste geval kan de motor een catastrofale storing krijgen. Dit probleem komt voor bij PureTech motoren zoals de Opel Crossland X en Opel Grandland.

Opel olieverbruik

Opel voertuigen met de PureTech motor hebben vaak problemen met een verhoogd olieverbruik. Het probleem valt het meest op bij de Opel Crossland X en de Opel Grandland. Er zijn een paar mogelijke oorzaken van dit probleem, waaronder versleten zuigerveren of afdichtingen, onjuiste kleptiming, of motorolie van lage kwaliteit. Als je dit probleem met je Opel ervaart, laat hem dan zo snel mogelijk controleren door een gekwalificeerde monteur. TSC de Betuwe is een garagebedrijf dat gespecialiseerd is in het repareren van auto's met een hoog olieverbruik. Wij hebben de ervaring en expertise om dit probleem te verhelpen en je auto weer soepel te laten rijden. Als u een Opel bezit met dit probleem, neem dan vandaag nog contact met ons op om een reparatieafspraak in te plannen. Wij zullen snel de oorzaak van het probleem vaststellen en al uw problemen verhelpen.

Peter Sap - Directeur TSC de betuwe

Peter Sap

Directeur
TSC de Betuwe
+31 (0)345 570 780

Tevreden klanten

Gebaseerd op 300+ reviews

Bekijk alle reviews

Waarom kiest u voor TSC?

  • Direct persoonlijk contact met de monteurs en specialisten
  • Een merkonafhankelijk garagebedrijf met persoonlijke service