Peugeot problemen & reparaties

Ervaart u problemen met uw Peugeot? TSC de Betuwe is gespecialiseerd in het repareren van zware technische motorschades en veelvoorkomende problemen bij Peugeot’s. Uw auto is bij ons in goede handen! Wij repareren uw auto uitsluitend met originele onderdelen.

Uw Peugeot laten repareren? Bel voor een vrijblijvend advies met een van onze experts!

+31 (0)345 – 570 780
Peugeot reparatie

Veelvoorkomende Peugeot reparaties

In onze garage repareren wij regelmatig Peugeots met de onderstaande problemen / motoren. Staat uw probleem er niet tussen? Geen probleem! Ook dan helpen wij u graag verder. Neem direct contact op met een van onze monteurs om de problemen te bespreken of om een afspraak te maken.

Peugeot distributieketting

Distributiekettingen zijn een van de belangrijkste onderdelen van een motor. Ze houden de kleppen in synchronisatie met de zuigers, en als ze slecht werken, kan de motor stoppen. Na verloop van tijd kan de distributieketting uitrekken, overslaan of breken als hij niet goed wordt onderhouden. Een opgerekte distributieketting is een van de meest voorkomende problemen geassocieerd met de Peugeot THP-motor. De ketting kan door slijtage te lang worden, waardoor hij een of meer tanden op de tandwielen overslaat. Dit kan leiden tot ontstekingsfouten en slechte prestaties, vooral bij hogere toerentallen. Overgeslagen distributiekettingen ontstaan wanneer de ketting niet goed aansluit op het tandwiel, waardoor de krukas en de nokkenas niet synchroon draaien. Een gebroken distributieketting is het ergste scenario. Meestal veroorzaakt door een versleten kettinggeleider, waardoor de klep niet meer helemaal open of dicht kan. Problemen met de distributieketting komen vooral voor bij de Peugeot 207, Peugeot 208, Peugeot 308, Peugeot 508, Peugeot 3008 en de Peugeot 5008.

Peugeot distributieriem

Als je een auto bezit, zijn er altijd dingen die onderhouden moeten worden om hem soepel te laten rijden. Eén zo'n onderdeel is de distributieriem. Een distributieriem is een rubberen riem die de krukas en de nokkenassen met elkaar verbindt, en ervoor zorgt dat de motorkleppen op de juiste tijden open en dicht gaan. Als deze riem het begeeft, kan dat grote schade aan de motor veroorzaken. De distributieriem in een Peugeot PureTech motor vormt daarop geen uitzondering. Omdat hij van rubber is gemaakt, kan hij bij regelmatig gebruik versleten raken, en dit is vaak de oorzaak van grote problemen als hij niet wordt gecontroleerd. Dit probleem komt vooral voor bij de Peugeot 107, Peugeot 206, Peugeot 208, Peugeot 308, Peugeot 2008 en de Peugeot 5008 maar ook bij andere modellen.

Peugeot olieverbruik

Als je de eigenaar bent van een Peugeot, heb je misschien gemerkt dat uw auto veel olie verbruikt. Dit komt voornamelijk voor bij de modellen Peugeot 108, Peugeot 207Peugeot 208, Peugeot 308, Peugeot 408, Peugeot 508, Peugeot 2008, Peugeot 3008, Peugeot 5008, Peugeot Partner en de Peugeot Rifter met een PureTech-motor of een THP-motor. Dit probleem is niet beperkt tot alleen die modellen; ook andere auto's met deze motoren kunnen een hoog olieverbruik ervaren. De hoofdoorzaak van het hoge olieverbruik in de PureTech- en THP-motoren van Peugeot is een defect aan de distributiekettingspanner. Hierdoor raakt de distributieketting los, wat leidt tot een reeks motorgerelateerde problemen zoals ontstekingsfouten, lawaai in de klepaandrijving en zelfs catastrofale motorstoringen.

Peter Sap - Directeur TSC de betuwe

Peter Sap

Directeur
TSC de Betuwe
+31 (0)345 570 780

Tevreden klanten

Gebaseerd op 300+ reviews

Bekijk alle reviews

Waarom kiest u voor TSC?

  • Direct persoonlijk contact met de monteurs en specialisten
  • Een merkonafhankelijk garagebedrijf met persoonlijke service