Renault problemen & reparaties

Ervaart u problemen met uw Renault? TSC de Betuwe is gespecialiseerd in het repareren van zware technische motorschades en veelvoorkomende problemen bij Renault's. Uw auto is bij ons in goede handen! Wij repareren uw auto uitsluitend met originele onderdelen.

Uw auto laten repareren? Bel voor een vrijblijvend advies met een van onze specialisten!

+31 (0)345 – 570 780

Veelvoorkomende Renault reparaties

In onze garage repareren wij regelmatig Renault's met de onderstaande problemen / motoren. Goed onderhoud van uw Renault is van groot belang. Staat uw probleem er niet tussen? Geen probleem! Ook dan helpen wij u graag verder. Neem direct contact op met een van onze specialisten.

Renault reparatie

Renault 1.2 TCe distributieketting

De distributieketting van een Renault 1.2 TCe is een cruciaal onderdeel in de motor, omdat hij zorgt voor een nauwkeurige synchronisatie van de beweging van de kleppen en zuigers in de cilinder. Deze ketting bestaat uit een reeks schakels die verbonden zijn met verschillende tandwielen die langs een baan lopen. De tandwielen drijven op hun beurt de krukas, de nokkenas en andere onderdelen aan. De distributieketting van een Renault 1.2 TCe is kwetsbaar voor uitrekken of zelfs breken door de zware belasting en intense druk waaraan hij tijdens het gebruik wordt blootgesteld. Omdat de ketting voortdurend onder spanning staat, kan hij uiteindelijk losraken, wat kan leiden tot overmatige slijtage van de tandwielen en schakels waaruit de ketting bestaat. Na verloop van tijd , deze slijtage kan resulteren in overgeslagen tanden, waardoor de motor verkeerd gaat ontsteken en uiteindelijk stopt. Een uitgerekte of gebroken ketting kan ook leiden tot timingproblemen, waardoor de kleppen te laat of te vroeg opengaan, met als gevolg verlies van compressie en vermogen. Renault is een van de weinige automakers die een 1.2 TCe motor in hun voertuigen aanbieden. Deze turbobenzine viercilinder motor is te vinden in diverse Renault modellen, waaronder de Renault Clio, Renault Captur, Renault Mégane, Renault Kangoo, Renault Modus, Renault Kadjar, Renault Twingo en de Renault Modus.

Renault 1.4 TCe distributieketting

De Renault 1.4 TCe is een motor die gebruik maakt van een distributieketting om de goede werking van zijn onderdelen te waarborgen. Het belangrijkste doel van de distributieketting is het synchroniseren van de bewegingen van de nokkenas en de krukas, die op hun beurt het openen en sluiten van de in- en uitlaatkleppen helpen regelen. Dit bepaalt mede de prestaties van de motor. Bovendien helpt de distributieketting slijtage van andere motoronderdelen te voorkomen door een soepelere vermogensafgifte. De distributieketting in een Renault 1.4 TCe motor is essentieel voor optimale prestaties, maar hij kan na verloop van tijd aan slijtage onderhevig zijn. Bij het ouder worden kan de ketting uitrekken of zelfs breken, wat de motor ernstig kan beschadigen en kostbare reparaties kan veroorzaken. Het uitrekken van de ketting wordt veroorzaakt door onderdelen die niet meer goed zijn uitgelijnd en kan een ratelend geluid veroorzaken bij stationair of lage toerentallen. Als de ketting te ver wordt uitgerekt, zal hij het uiteindelijk begeven en ernstige motorschade kunnen veroorzaken. Om dit te voorkomen is het belangrijk de toestand van de ketting regelmatig te controleren en zo nodig te vervangen. De Renault 1.4 TCe viercilinder benzinemotor is in verschillende modellen van de Renault terug te vinden waaronder de Renault Clio, Renault Captur, Renault Kadjar, Renault Mégane, Renault Scenic en de Renault Kangoo.

Renault olieverbruik

Verbruikt uw Renault meer olie dan normaal? Verhoogd olieverbruik in een Renault met een TCe-motor is een veelvoorkomend probleem. Overmatige slijtage van de zuigerveren kan leiden tot drukopbouw in het carter en uiteindelijk tot een verhoogd olieverbruik. Een van de belangrijkste oorzaken hiervan is onvoldoende smering, als gevolg van versleten zuigerveren of cilindervoeringen. Dit probleem komt vaak voor bij de Renault Captur maar ook bij andere modellen. Dus als u denkt dat uw auto last heeft van een verhoogd olieverbruik als gevolg van uw TCe-motor, zorg er dan voor dat u het laat controleren door TSC de Betuwe. Wij zijn zeer ervaren in het identificeren van mogelijke factoren die een rol spelen. Door onze kennis en expertise kan TSC Renault eigenaren helpen de bron van hun probleem snel op te sporen, zodat ze snel actie kunnen ondernemen om hun auto soepel te laten rijden.

Peter Sap - Directeur TSC de betuwe

Peter Sap

Directeur
TSC de Betuwe
+31 (0)345 570 780

Tevreden klanten

Gebaseerd op 250+ reviews

Bekijk alle reviews

Waarom kiest u voor TSC?

  • Direct persoonlijk contact met de monteurs en specialisten
  • Een merkonafhankelijk garagebedrijf met persoonlijke service