Olieverbruik Audi A3

Olieverbruik Audi A3

Audi A3 olieverbruik

Rijdt u in een Audi A3 en verbruikt hij meer olie dan gebruikelijk? Dan bent u hier op het juiste adres. TSC de Betuwe is gespecialiseerd in het oplossen van hoog olieverbruik. De problemen beginnen vaak rond de 100.000 kilometer maar kunnen helaas ook eerder opduiken. Verhoogd olieverbruik is slecht voor uw portemonnee, voor uw auto en ook zeker voor het milieu. Het betekent niet alleen dat de oliepeil vaak moet worden bijgevuld, maar het kan ook leiden tot ernstige motorschade als er niets aan gedaan wordt.

Zo herkent u het olie verbruik probleem aan uw Audi A3:

 • Snelle toename van het olieverbruik (meer dan 1 liter / 1.000 kilometer)
 • De motor loopt niet lekker en houdt af en toe in

De hoogte van het olieverbruik kan verschillen van 1 liter olie per 1.000 kilometer tot 3 liter olie per 1.000 kilometer. Ook hebben we al 4 liter olie per 1.000 kilometer waargenomen. Er zijn drie soorten motoren bij een Audi A3 die dit probleem vaak tonen; een 1.2 TFSI motor, een 1.4 TFSI motor en een 1.8 TFSI / 2.0 TSFI motor.

Direct contact opnemen met een specialist

Onze garantie

TSC De Betuwe brengt met deze reparatie het olieverbruik terug tot een niveau dat binnen de door de fabrikant aangegeven waarden ligt! En dat durven we in ieder geval 12 maanden te garanderen, zwart-op-wit!

Verhoogd olieverbruik bij uw Audi A3

Moet u uw olie regelmatig bijvullen? Loopt de motor niet lekker en houdt deze af en toe in? Dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten verhelpen om onnodige schade aan uw motor te voorkomen. Onze ervaren monteurs kunnen het verhoogd olieverbruik bij uw Audi onderzoeken en probleemloos oplossen. Het probleem kan voorkomen bij de Audi A3 1.2 TFSI, de Audi A3 1.4 TFSI en de Audi A3 1.8/2.0 TFSI. Bij TSC de Betuwe streven we altijd naar de hoogste kwaliteit en klanttevredenheid, dus u kunt erop vertrouwen dat uw Audi A3 bij ons in goede handen is.

Olieverbruik Audi 1.2 TFSI

Audi A3 1.2 TFSI olieverbruik

Benieuwd naar de oorzaak en de oplossing van het hoge olieverbruik van uw Audi 1.2 TFSI? Voorkom ernstige schade aan uw auto en onnodige kosten.

Lees meer over 1.2 TFSI olieverbruik
Olieverbruik Audi 1.4 TFSI

Audi A3 1.4 TFSI olieverbruik

Benieuwd naar de oorzaak en de oplossing van het hoge olieverbruik van uw Audi 1.4 TFSI? Voorkom ernstige schade aan uw auto en onnodige kosten.

Lees meer over 1.4 TFSI olieverbruik
Olieverbruik Audi 1.8 / 2.0 TFSI

Audi A3 1.8 / 2.0 TFSI olieverbruik

Benieuwd naar de oorzaak en de oplossing van het hoge olieverbruik van uw Audi 1.8 / 2.0 TFSI? Voorkom ernstige schade en onnodige kosten.

Lees meer over 1.8 en 2.0 TFSI olieverbruik

Audi A3 laten repareren

Onze garage beschikt over de expertise en apparatuur om het probleem met hoog olie verbruik snel en effectief op te lossen. Vaak wordt het probleem veroorzaakt door de olieschraapveren. Als ze olieschraapveer dun is, kan het olie achterlaten in de cilinder. Die olie verbrand dan weer en hierdoor ontstaat er koolafzetting met olieverlies als gevolg. Dit is de reden dat olie vaak bijgevuld moet worden. Tijdens de reparatie maken wij uitsluitend gebruik van originele onderdelen. Wij zorgen ervoor dat het olieverbruik wordt teruggebracht tot een niveau dat binnen de door de fabrikant aangegeven waarden ligt. TSC De Betuwe is gespecialiseerd in dit soort grote motorschades, en kunnen u een unieke totaaloplossing aanbieden voor de beste prijs:

 • We vervangen de zuigerveren door gemodificeerde zuigerveren
 • We honen de cilinders
 • We vervangen alle relevante pakkingen
 • We vervangen de krukaskeerring
 • We plaatsen nieuwe bougies
 • We vervangen het oliefilter, de olie en de koelvloeistof
 • We vervangen de distributieketting (incl. kettinggeleiders en -spanner)
0345 570 780
Peter Sap - Directeur TSC de betuwe

Peter Sap

Directeur
TSC de Betuwe
+31 (0)345 570 780

Tevreden klanten

Gebaseerd op 300+ reviews

Bekijk alle reviews

Waarom kiest u voor TSC?

 • Direct persoonlijk contact met de monteurs en specialisten
 • Een merkonafhankelijk garagebedrijf met persoonlijke service

Lees hier een van onze uitgelichte reviews

W. beoordeelt ons met:

"Audi A3 1.8 TFSI (2009) - olie probleem opgelost"

Zeer goede service. Het typische probleem dat mij dus ook overkwam helaas. Olieverbruik was 1 : 450 km !! nu na 3.000 km nog steeds vol oliepeil. Helemaal tevreden met de service. Reparatie was niet goedkoop en auto een week kwijt maar was in vertrouwde handen. Ik raad het bedrijf zeker aan bij anderen. Bedankt voor de goede reparatie, service en uitleg.

Hoog olieverbruik Audi A3 verholpen door TSC
ophaal en breng service

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over deze reparatie(s)? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Zij helpen u graag verder: 0345 570 780

Ophaal- en brengservice

Graag bieden we u onze ophaal- en brengservice aan. Tegen een meerprijs halen we ter plaatse uw voertuig op en leveren het ook weer af. Het is zelfs mogelijk om bij ons een auto te huren. Voor mogelijkheden en tarieven zie: transportservice of vervangend vervoer

Naast het oplossen van hoog olieverbruik bij de Audi A3, verhelpen wij dit probleem ook bij de Audi A1, Audi A4, Audi A5, Audi A6 en de Audi Q5.