Olieverbruik Citroën C1

Olieverbruik Citroën C1 met PureTech motor

Citroën C1 olieverbruik

Rijdt u in een Citroën C1 en verbruikt hij meer olie dan normaal? Een Citroën C1 met een PureTech motor kan helaas al vanaf 80.000 kilometer een verhoogd olieverbruik tonen. Soms zelfs al wat eerder. TSC de Betuwe is gespecialiseerd in het oplossen van verhoogd olieverbruik.

Zo herkent u het probleem bij de Citroën C1:

 • Hoog olieverbruik (meer dan 1 liter / 1.000 kilometer)
 • De motor loopt niet lekker en houdt af en toe in

De hoogte van het olieverbruik varieert van 1 liter tot 3 liter per 1.000 kilometer. Zelfs 4 liter per 1.000 is niet ongebruikelijk. Wij hebben jarenlange ervaring met de Citroën C1 en zijn PureTech motor. Met onze nauwkeurige diagnose en ons gespecialiseerde gereedschap kunnen wij snel en nauwkeurig achterhalen wat er mis is. Wij voeren dan de nodige reparaties uit en vervangen versleten onderdelen. Hoog olie verbruik is een vervelend maar oplosbaar probleem. Het niet oplossen van het probleem kan oplopen tot ernstige motorschade.

  Lees meer over de reparatie

  Onze garantie

  TSC De Betuwe het olieverbruik terug tot een niveau dat binnen de door de fabrikant aangegeven waarden ligt! En dat durven we in ieder geval 6 maanden te garanderen, zwart-op-wit!

  Verhoogd olieverbruik Citroën C1 - PureTech motor

  Bent u eigenaar van een Citroën C1 met een PureTech motor? Merkt u dat uw olieverbruik aanzienlijk hoger is dan normaal? Dan bent u niet de enige. Bij TechServiceCenter zien we dit veelvoorkomende probleem vaak bij auto's. Het verhoogd olieverbruik bij de Citroën C1 is een bekend probleem en kan verschillende oorzaken hebben. Dus moet u regelmatig uw olie bijvullen? Loopt de motor niet lekker en houdt deze af en toe in? Om verdere schade aan uw motor te voorkomen, is het belangrijk om zo snel mogelijk naar een specialist. Onze merkonafhankelijke autogarage beschikt over de juiste kennis, ervaring en apparatuur om het probleem snel en vakkundig voor u op te lossen.

  Olieverbruik Citroen C1 PureTech motor

  Olieverbruik Citroën C1 PureTech motor

  Benieuwd naar de oorzaak en de oplossing van het hoge olieverbruik van uw Citroën C1? Voorkom ernstige schade aan uw auto en onnodige kosten.

  Lees meer over olieverbruik bij PureTech motoren

  Contact

  Heeft u vragen of opmerkingen over deze reparatie(s)? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Zij helpen u graag verder. U kunt bellen naar 0345 570 780 of contact opnemen via info@tscdebetuwe.nl

  Ophaal- en brengservice

  Graag bieden we u onze ophaal- en brengservice aan. Tegen een meerprijs halen we ter plaatse uw voertuig op en leveren het ook weer af. Het is zelfs mogelijk om bij ons een auto te huren. Voor mogelijkheden en tarieven zie: transportservice of vervangend vervoer

  Hoog olieverbruik C1 oplossen

  Bij TSC de Betuwe kunt u terecht voor een grondige inspectie van uw auto. Onze experts kunnen vaststellen waarom de motor olie verbruikt. De oorzaak van verhoogd olieverbruik heeft vaak te maken met de vervuiling van de inlaatkanalen en de inlaatkleppen. De vervuiling bereikt dan ook de zuigerschaapveren. Maar ook niet goed afdichtende kleprubbers kunnen de oorzaak zijn dat de auto veel olie verbruikt. Tijdens de reparatie maken wij uitsluitend gebruik van originele onderdelen. Wij zorgen ervoor dat het olieverbruik wordt teruggebracht tot een niveau dat binnen de door de fabrikant aangegeven waarden ligt. Bekijk hier de kosten van de reparatie.

  • Worden de zuigerveren inclusief de vervuilde olieschraapveren vervangen
  • Vervangen we kleprubbers
  • Reinigen we de kleppen en de inlaatkanalen
  • Vervangen we de distributieketting, geleiderails etc.
  • Reinigen we het oliezeef
  • Vernieuwen we de motorolie inclusief het oliefilter
  • Wissen we het foutgeheugen en lezen we alle componenten opnieuw in
  0345 570 780
  Peter Sap - Directeur TSC de betuwe

  Peter Sap

  Directeur
  TSC de Betuwe
  +31 (0)345 570 780

  Tevreden klanten

  Gebaseerd op 300+ reviews

  Bekijk alle reviews

  Waarom kiest u voor TSC?

  • Direct persoonlijk contact met de monteurs en specialisten
  • Een merkonafhankelijk garagebedrijf met persoonlijke service

  Lees hier een van onze uitgelichte reviews

  Alex beoordeelt ons met:

  "Puretechmotor van 1 liter olie per 1000 km naar nauwelijks verbruik over 4500 km"

  Bij onze Peugeot 208 met 1.2 Puretech motor ging het van kwaad tot erger. Vorig jaar was het olieverbruik nog 1 liter bij 1800 km en dit voorjaar ging dit naar 1 liter per 1000 km, nadat we vorig jaar de katalysator al hadden vervangen. Meer reparaties zouden aanstaande zijn, waaronder de bobine. Dus de keuze was inruilen of reviseren...

  Op het olieverbruik na was onze 208 uit 2015 nog prima met 150.000 km op de teller. En we hebben gekozen om € 3500,- te investeren in revisie bij TSC, waarbij we vooraf geen zekerheid hadden of het goed zou komen.

  Met een waslijst aan nieuwe onderdelen, waaronder nieuwe zuigers, zuigerveren, pakkingen, distributieriem en een nieuwe koppeling (extra) kwamen we uit op € 3800,-

  De auto maakte daarna geen rare geluidjes meer, reed nog lekkerder en na 4500 km sinds de revisie staat het oliepeil nog steeds bovenaan de peilstok. In het begin was het peil nauwelijks te meten, omdat de olie heel schoon was en daarmee doorzichtig, maar met een marginaal olieverbruik gaat het tot nu boven verwachting goed.

  Hopelijk gaat dit nog een aantal jaren goed tot er een betaalbare elektrische auto is.

  Lees meer!

  Hoog olieverbruik PureTech motor Citroen C1

  Naast het oplossen van hoog olieverbruik bij de Citroën C1, verhelpen wij dit probleem ook bij de Citroën C3, Citroën DS3, Citroën C4 en de Citroën C5