Olieverbruik Citroën C4

Hoog olieverbruik Citroën C4

Hoog olieverbruik Citroën C4

Rijdt u in een Citroën C4 en verbruikt hij meer olie dan normaal? Een Citroën C4 met een THP-motor of PureTech motor kan helaas al vanaf 80.000 km op de teller een verhoogd olieverbruik tonen. Helaas soms zelfs eerder. Verhoogd olieverbruik komt voor bij de Citroën C4, de Citroën C4 Picasso en de Citroën C4 Grand Picasso. TSC de Betuwe is gespecialiseerd in deze problemen en reparaties.

Zo herkent u verhoogd olieverbruik bij de Citroën:

 • Hoog olieverbruik (meer dan 1 liter olie / 1.000 kilometer)
 • De motor loopt niet lekker en houdt af en toe in

De hoogte van het olieverbruik varieert van 1 liter tot 3 liter per 1.000 kilometer. Zelfs 4 liter per 1.000 is niet ongebruikelijk. Er zijn verschillende oorzaken voor een hoog olieverbruik; bijvoorbeeld versleten koppakking of zuigerveren, een lekkende klepgeleider of een verouderde motor. Dit is een vervelend maar oplosbaar probleem. Hoog olieverbruik is slecht voor uw portemonnee maar ook voor uw auto en het milieu. Het niet oplossen van het probleem kan oplopen tot ernstige motorschade. Wij onderzoeken waar het probleem vandaan komt en lossen het voor u op.

  Lees meer over deze reparatie

  Onze garantie

  TSC De Betuwe brengt met deze reparatie het olieverbruik terug tot een niveau dat binnen de door de fabrikant aangegeven waarden ligt! En dat durven we in ieder geval 6 maanden te garanderen, zwart-op-wit!

  Verhoogd olieverbruik Citroën C4

  Citroën C4: wat te doen bij verhoogd olieverbruik? Het is een bekend probleem. Maar gelukkig weet specialist TechServiceCenter de Betuwe het probleem te verhelpen. Moet u regelmatig uw olie bijvullen? Loopt de motor niet lekker en houdt deze af en toe in? Het is verstandig om dit probleem zo snel mogelijk te laten verhelpen om verdere schade aan de motor te voorkomen. Onze ervaren monteurs weten als geen ander wat er precies moet gebeuren om het olieverbruik weer op normaal niveau te krijgen. Bij TSC bent u verzekerd van kwaliteit en service.

  Olieverbruik Citroen C4 THP motor

  Olieverbruik Citroën C4 THP motor

  Benieuwd naar de oorzaak en de oplossing van het hoge olieverbruik van uw Citroën C4? Voorkom ernstige schade aan uw auto en voorkom onnodige kosten.

  Lees meer over olieverbruik bij THP motoren
  Olieverbruik Citroen C4 THP motor

  Olieverbruik Citroën C4 PureTech motor

  Benieuwd naar de oorzaak en de oplossing van het hoge olieverbruik van uw Citroën C4? Voorkom ernstige schade aan uw auto en voorkom onnodige kosten.

  Lees meer over olieverbruik bij PureTech motoren

  Olieverbruik oplossen

  Wij begrijpen dat het rijden van uw auto met verhoogd olie verbruik kan leiden tot extra kosten en zorgen. Daarom bieden wij een oplossing aan die past bij uw specifieke situatie. De oorzaak van verhoogd olieverbruik kan zijn de vervuiling van de inlaatkanalen en de inlaatkleppen. De vervuiling bereikt dan ook de zuigerschaapveren. Maar ook niet goed afdichtende kleprubbers kunnen de oorzaak zijn dat de auto veel olie verbruikt. Tijdens de reparatie maken wij uitsluitend gebruik van originele onderdelen. Wij zorgen ervoor dat het olieverbruik wordt teruggebracht tot een niveau dat binnen de door de fabrikant aangegeven waarden ligt. TSC de Betuwe is gespecialiseerd in dit soort grote motorschades. Bekijk hier de kosten van de reparatie. Wij zorgen ervoor dat de Citroën C4 weer in topconditie is zodat u weer snel en veilig de weg op kunt.

  • Worden de zuigerveren inclusief de vervuilde olieschraapveren vervangen
  • Vervangen we kleprubbers
  • Reinigen we de kleppen en de inlaatkanalen
  • Vervangen we de distributieketting, geleiderails etc.
  • Vernieuwen we de motorolie inclusief het oliefilter
  • Wissen we het foutgeheugen en lezen we alle componenten opnieuw in
  0345 570 780
  Peter Sap - Directeur TSC de betuwe

  Peter Sap

  Directeur
  TSC de Betuwe
  +31 (0)345 570 780

  Tevreden klanten

  Gebaseerd op 300+ reviews

  Bekijk alle reviews

  Waarom kiest u voor TSC?

  • Direct persoonlijk contact met de monteurs en specialisten
  • Een merkonafhankelijk garagebedrijf met persoonlijke service

  Lees hier een van onze uitgelichte reviews

  Martin beoordeelt ons met:

  "Olieverbruik opgelost"

  Mijn 8 jaar oude C4 Picasso met THP motor ( ja die van BMW en Mini ) verbruikte bijna meer olie dan benzine. (Ruim 138000km) 2 ltr op 1000km. Inhouden bij constante snelheid en heel traag schakelen. Dus opzoek naar een bedrijf dat hier iets mee kon. Ik kwam dus terecht bij TSC de Betuwe...

  Mail gestuurd en kort erna een telefoontje van Peter. Goede werk en prijsafspraak gemaakt. Rondleiding gehad in bedrijf. Na een werk de auto weer opgehaald. Wat een verschil in rijden/schakelen. Als het beloofde verbruik van olie 1 op 6000 is ben ik weer blij.

  Lees meer!

  Hoog olieverbruik citroën C4
  ophaal en breng service

  Contact

  Heeft u vragen of opmerkingen over deze reparatie(s)? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Zij helpen u graag verder: 0345 570 780

  Ophaal- en brengservice

  Graag bieden we u onze ophaal- en brengservice aan. Tegen een meerprijs halen we ter plaatse uw voertuig op en leveren het ook weer af. Het is zelfs mogelijk om bij ons een auto te huren. Voor mogelijkheden en tarieven zie: transportservice of vervangend vervoer

  Naast het oplossen van hoog olieverbruik bij de Citroën C4, verhelpen wij dit probleem ook bij de Citroën C1, Citroën C3, Citroën DS3 en de Citroën C5