Olieverbruik Citroën C4

Hoog olieverbruik Citroën C4

Hoog olieverbruik Citroën C4 - THP motor

Rijdt u in een Citroën C4 en verbruikt hij meer olie dan normaal? Een Citroën C4 met een THP-motor kan helaas al vanaf 80.000 kilometer een verhoogd olieverbruik tonen. Helaas soms zelfs eerder. TSC de Betuwe is gespecialiseerd in deze problemen en reparaties.

Zo herkent u het probleem bij de Citroën:

 • Hoog olieverbruik (meer dan 1 liter olie / 1.000 kilometer)
 • De motor loopt niet lekker en houdt af en toe in

De hoogte van het olieverbruik varieert van 1 liter tot 3 liter per 1.000 kilometer. Zelfs 4 liter per 1.000 is niet ongebruikelijk. Er zijn verschillende oorzaken voor een hoog olieverbruik; bijvoorbeeld versleten koppakking of zuigerveren, een lekkende klepgeleider of een verouderde motor. Dit is een vervelend maar oplosbaar probleem. Hoog olieverbruik is slecht voor uw portemonnee maar ook voor uw auto en het milieu. Het niet oplossen van het probleem kan oplopen tot ernstige motorschade. Wij onderzoeken waar het probleem vandaan komt en lossen het voor u op.

  Lees meer over deze reparatie

  Onze garantie

  TSC De Betuwe brengt met deze reparatie het olieverbruik terug tot een niveau dat binnen de door de fabrikant aangegeven waarden ligt! En dat durven we in ieder geval 6 maanden te garanderen, zwart-op-wit!

  Olieverbruik Citroen C4 THP motor

  Olieverbruik Citroën C4 THP motor

  Benieuwd naar de oorzaak en de oplossing van het hoge olieverbruik van uw Citroën C4? Voorkom ernstige schade aan uw auto en voorkom onnodige kosten.

  Lees meer over olieverbruik bij THP motoren

  Contact

  Heeft u vragen of opmerkingen over deze reparatie(s)? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Zij helpen u graag verder. U kunt bellen naar 0345 570 780 of contact opnemen via info@tscdebetuwe.nl


  Ophaal- en brengservice

  Graag bieden we u onze ophaal- en brengservice aan. Tegen een meerprijs halen we ter plaatse uw voertuig op en leveren het ook weer af. Het is zelfs mogelijk om bij ons een auto te huren. Voor mogelijkheden en tarieven zie: transportservice of vervangend vervoer


  Lees hier een van onze uitgelichte reviews

  Martin beoordeelt ons met:

  "Olieverbruik opgelost"

  Mijn 8 jaar oude C4 Picasso met THP motor ( ja die van BMW en Mini ) verbruikte bijna meer olie dan benzine. (Ruim 138000km) 2 ltr op 1000km. Inhouden bij constante snelheid en heel traag schakelen. Dus opzoek naar een bedrijf dat hier iets mee kon. Ik kwam dus terecht bij TSC de Betuwe...

  Mail gestuurd en kort erna een telefoontje van Peter. Goede werk en prijsafspraak gemaakt. Rondleiding gehad in bedrijf. Na een werk de auto weer opgehaald. Wat een verschil in rijden/schakelen. Als het beloofde verbruik van olie 1 op 6000 is ben ik weer blij.

  Lees meer!

  Hoog olieverbruik citroën C4