Olieverbruik Dacia Duster

Dacia Duster - Hoog olieverbruik

Hoog olieverbruik Dacia Duster

Rijdt u in een Dacia Duster of Dacia Duster 4x4 met een TCe motor en verbruikt deze veel olie? Het hoge olieverbruik bij de Dacia Duster is een bekend probleem onder eigenaren van deze auto. Het probleem doet zich vooral voor bij de 1.2 TCe benzinemotoren. Dit type motor staat erom bekend meer olie te verbruiken dan andere vergelijkbare motoren. Het aanhoudende hoge olieverbruik kan leiden tot ernstige schade aan de motor en kan uiteindelijk resulteren in een volledige motorvervanging.

Zo herkent u het probleem aan uw Dacia Duster:

 • Snelle toename van het olieverbruik (meer dan 1 liter / 1.000 kilometer)
 • De motor loopt niet lekker en houdt af en toe in

De hoogte van het olieverbruik kan verschillen van 1 liter olie per 1.000 kilometer tot 3 liter olie per 1.000 kilometer. Ook hebben we al 4 liter olie per 1.000 kilometer waargenomen. Wij bij TechServiceCenter de Betuwe hebben jarenlange ervaring in het repareren van verhoogd olieverbruik.

Lees meer over de reparatie

Onze garantie

TSC De Betuwe brengt met deze reparatie het olieverbruik terug tot een niveau dat binnen de door de fabrikant aangegeven waarden ligt! En dat durven we in ieder geval 12 maanden te garanderen, zwart-op-wit!

Verhoogd olieverbruik Dacia Duster

Moet u uw olie regelmatig bijvullen? Loopt de motor niet lekker en houdt deze af en toe in? Uw auto heeft dan last van verhoogd olieverbruik. Het is dan belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten verhelpen om onnodige schade aan uw motor te voorkomen. Onze ervaren monteurs kunnen verhoogd olieverbruik bij uw Dacia onderzoeken en probleemloos oplossen. Bij TSC de Betuwe streven we altijd naar de hoogste kwaliteit en klanttevredenheid, dus u kunt erop vertrouwen dat uw Dacia Duster bij ons in goede handen is.

TCe olieverbruik Dacia Duster

Olieverbruik Dacia Duster

Benieuwd naar de oorzaak en de oplossing van het hoge olieverbruik van uw Dacia? Voorkom ernstige schade aan uw auto én onnodige kosten door direct actie te ondernemen.

Lees meer over olieverbruik

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over deze reparatie; het olieverbruik terugbrengen tot de normale waarden? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Zij helpen u graag verder. U kunt bellen naar 0345 570 780 of contact opnemen via info@tscdebetuwe.nl

Ophaal- en brengservice

Graag bieden we u onze ophaal- en brengservice aan. Tegen een meerprijs halen we ter plaatse uw voertuig op en leveren het ook weer af. Het is zelfs mogelijk om bij ons een auto te huren. Voor mogelijkheden en tarieven zie: transportservice of vervangend vervoer

Oplossing hoog olieverbruik Dacia Duster

Onze garage beschikt over de expertise en apparatuur om het probleem met hoog olie verbruik bij auto's snel en effectief op te lossen.Het probleem wordt vaak veroorzaakt door verstopte olieschraapveren of door hoog slijtage aan de zuigerveren. Als de olieschraapveer dun is, kan het olie achterlaten in de cilinder. Die olie verbrand dan weer en hierdoor ontstaat er koolafzetting met olieverlies als gevolg. Tijdens de reparatie maken wij uitsluitend gebruik van originele onderdelen. Wij zorgen ervoor dat het olieverbruik wordt teruggebracht tot een niveau dat binnen de door de fabrikant aangegeven waarden ligt. Bekijk hier de kosten van de reparatie. TSC De Betuwe is gespecialiseerd in dit soort grote motorschades.

 • We vervangen de zuigerveren
 • We vervangen de ketting inclusief spanner en geleiders
 • We honen de cilinders
 • We vervangen alle relevante pakkingen
 • We vervangen de krukaskeerring
 • We plaatsen nieuwe bougies
 • We vervangen het oliefilter, de olie en de koelvloeistof
 • We vervangen de kleprubbers
0345 570 780
Peter Sap - Directeur TSC de betuwe

Peter Sap

Directeur
TSC de Betuwe
+31 (0)345 570 780

Tevreden klanten

Gebaseerd op 300+ reviews

Bekijk alle reviews

Waarom kiest u voor TSC?

 • Direct persoonlijk contact met de monteurs en specialisten
 • Een merkonafhankelijk garagebedrijf met persoonlijke service

Lees hier een van onze uitgelichte reviews

Peter beoordeelt ons met:

"Volvo xc70 D4 met 260,000 km; één liter olie per 1000 km"

Was het zat om elke kleine duizend kilometer een liter olie te moeten bijvullen. En om continu allerlei foutmeldingen van roetfilter motormanagement op het dashboard te zien. Na de duizenden euro’s die ik al kwijt was aan de reparaties overwoog ik al om de auto met verlies te verkopen. Gelukkig ben ik in contact gekomen met TSC. Met het telefoongesprek was ik al overtuigd dat ik bij het juiste adres was belandt. Heb mijn auto gebracht in december 2022 en nu, na tienduizenden kilometers, nog druppel olie kwijt en geen foutmelding meer gehad. Ben erg blij met dit bedrijf is zeker een aanrader super vriendelijk en perfect werk.

Olieverbruik oplossing Dacia Duster

Naast het oplossen van hoog olieverbruik bij de Dacia Duster, lossen wij dit probleem ook op voor de Dacia Sandero en de Dacia Sandero Stepway.