Olieverbruik Peugeot 208

Peugeot 208 hoog olieverbruik

Hoog olieverbruik Peugeot 208

Rijdt u in een Peugeot 208 en verbruikt hij meer olie dan gebruikelijk? Dan bent u bij TSC de Betuwe op het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het oplossen van verhoogd olieverbruik. Ons doel is om het olieverbruik weer terug te brengen tot het niveau wat binnen de, door de fabrikant aangegeven, waarden ligt. Een versleten distributieriem of opgerekte distributieketting kan hoog olieverbruik veroorzaken. Ook een toename van rook uit de uitlaat kan een kenmerk zijn van hoog olieverbruik.

Zo herkent u verhoogd olieverbruik bij uw Peugeot:

  • Snelle toename van het olieverbruik (meer dan 1 liter / 1.000 kilometer)
  • De motor loopt niet lekker en houdt af en toe in

Hoog olieverbruik is slecht voor uw portemonnee maar ook voor uw auto en het milieu. Het betekent niet alleen dat het oliepeil vaak moet worden bijgevuld, maar het kan ook leiden tot ernstige motorschade als er niets aan wordt gedaan.

+31 (0) 345 – 570 780

Onze garantie

TSC De Betuwe brengt met deze reparatie het olieverbruik terug tot een niveau dat binnen de door de fabrikant aangegeven waarden ligt! En dat durven we in ieder geval 12 maanden te garanderen, zwart-op-wit!

Verhoogd olieverbruik Peugeot 208

Verhoogd olieverbruik in de Peugeot 208 is een veelvoorkomend probleem. Wanneer de motorolie sneller dan normaal wordt verbruikt, kan dit leiden tot ernstige motorproblemen, waaronder oververhitting en zelfs totale motoruitval. Het is belangrijk om dit probleem vroegtijdig te herkennen en aan te pakken, om verdere schade en kostbare reparaties te voorkomen. Bij TechServiceCenter hebben we jarenlange ervaring met het oplossen van problemen met een verhoogd olieverbruik, en we kunnen u helpen uw Peugeot 208 weer in topconditie te krijgen. Er zijn twee soorten motoren bij een Peugeot 208 die de problemen vaak tonen; een THP-motor of een PureTech-motor. Weet jij niet welke motor uw Peugeot 208 heeft, neem dan contact op met een specialist.

Olieverbruik Peugeot 208 THP motor

Hoog olieverbruik
Peugeot 208 THP-motor

Benieuwd naar de oorzaak en de oplossing van het hoge olieverbruik van uw auto? Voorkom ernstige schade én onnodige kosten.

Lees meer over olieverbuik bij een THP-motor
Olieverbruik Peugeot 208 PureTech motor

Hoog olieverbruik
Peugeot 208 PureTech-motor

Benieuwd naar de oorzaak en de oplossing van het hoge olieverbruik van uw auto? Voorkom ernstige schade én onnodige kosten.

Lees meer over olieverbruik bij een PureTech motor

Oplossing olieverbruik Peugeot 208

Wij zorgen ervoor dat het olieverbruik van uw Peugeot 208 weer binnen de door de fabrikant aangegeven waarden valt. Dit is onze garantie! Onze ervaren monteurs kunnen het verhoogde olieverbruik onderzoeken en moeiteloos oplossen. Uw auto is bij ons in goede handen! Het probleem komt vaak voort uit verstopte olieschraapveren of aanzienlijke slijtage aan de zuigerveren. Als de olieschraapveer versleten is, kan deze olie achterlaten in de cilinder. Deze olie wordt vervolgens verbrand, wat resulteert in koolafzetting en verlies van olie. Tijdens de reparatie maken we uitsluitend gebruik van originele onderdelen om de optimale kwaliteit te waarborgen. TSC De Betuwe is gespecialiseerd in dit soort grote motorschades.

  • Worden er nieuwe zuigers inclusief zuigerveren gemonteerd
  • Vervangen we kleprubbers
  • Reinigen we de kleppen en de inlaatkanalen
  • Vervangen we de distributieketting of distributieriem, geleiderails etc.
  • Vernieuwen we de motorolie inclusief het oliefilter
  • Wissen we het foutgeheugen en lezen we alle componenten opnieuw in
0345 570 780
Peter Sap - Directeur TSC de betuwe

Peter Sap

Directeur
TSC de Betuwe
+31 (0)345 570 780

Tevreden klanten

Gebaseerd op 300+ reviews

Bekijk alle reviews

Waarom kiest u voor TSC?

  • Direct persoonlijk contact met de monteurs en specialisten
  • Een merkonafhankelijk garagebedrijf met persoonlijke service

Lees hier een van onze uitgelichte reviews

Alex beoordeelt ons met:

"Puretechmotor (Peugeot 208) van 1 liter olie per 1000 km naar nauwelijks verbruik over 4500 km"

Bij onze Peugeot 208 met 1.2 Puretechmotor ging het van kwaad tot erger. Vorig jaar was het olieverbruik nog 1 liter bij 1800 km en dit voorjaar ging dit naar 1 liter per 1000 km, nadat we vorig jaar de katalysator al hadden vervangen. Meer reparaties zouden aanstaande zijn, waaronder de bobine. Dus de keuze was inruilen of reviseren...

Op het olieverbruik na was onze 208 uit 2015 nog prima met 150.000 km op de teller en we hebben gekozen om € 3500,- te investeren in revisie bij TSC, waarbij we vooraf geen zekerheid hadden of het goed zou komen. Met een waslijst aan nieuwe onderdelen, waaronder nieuwe zuigers, zuigerveren, pakkingen, distributieriem en een nieuwe koppeling (extra) kwamen we uit op € 3800,-.

De auto maakte daarna geen rare geluidjes meer, reed nog lekkerder en na 4500 km sinds de revisie staat het oliepeil nog steeds bovenaan de peilstok. In het begin was het peil nauwelijks te meten, omdat de olie heel schoon was en daarmee doorzichtig, maar met een marginaal olieverbruik gaat het tot nu boven verwachting goed. Hopelijk gaat dit nog een aantal jaren goed tot er een betaalbare elektrische auto is.

Lees meer!

Hoog olieverbruik Peugeot 208 PureTech motor
ophaal en breng service

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over deze reparatie(s)? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Zij helpen u graag verder: 0345 570 780

Ophaal- en brengservice

Graag bieden we u onze ophaal- en brengservice aan. Tegen een meerprijs halen we ter plaatse uw voertuig op en leveren het ook weer af. Het is zelfs mogelijk om bij ons een auto te huren. Voor mogelijkheden en tarieven zie: transportservice of vervangend vervoer

Naast het oplossen van het verhoogd olieverbruik bij de Peugeot 208, bieden wij ook een oplossing voor dit probleem bij onder andere de Peugeot 108, Peugeot 207, Peugeot 308, Peugeot 408, Peugeot 508, Peugeot 2008, Peugeot 3008, Peugeot 5008.