Olieverbruik Peugeot 308

Peugeot 308 hoog olieverbruik

Hoog olieverbruik Peugeot 308

Rijdt u in een Peugeot 308 en verbruikt hij meer olie dan gebruikelijk? Dan bent u bij TSC de Betuwe op het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het oplossen van verhoogd olieverbruik. Ons doel is om het niveau van olie verbruik terug te brengen binnen de door de fabrikant aangegeven waarden. Een versleten distributieriem of opgerekte distributieketting kan hoog olieverbruik veroorzaken. Ook een toename van rook uit de uitlaat kan een kenmerk zijn van hoog olieverbruik. Het betekent niet alleen dat het oliepeil vaak moet worden bijgevuld, maar het kan ook leiden tot ernstige motorschade als er niets aan wordt gedaan.

Zo herkent u hoog olieverbruik bij een Peugeot 308 met een THP-motor:

  • Snelle toename van het olieverbruik (meer dan 1 liter / 1.000 kilometer)
  • De motor loopt niet lekker en houdt af en toe in

Het is een vervelend maar oplosbaar probleem. Hoog olie verbruik is slecht voor uw portemonnee maar ook voor uw auto en het milieu. Het niet oplossen van het probleem kan oplopen tot ernstige motorschade. Wij onderzoeken waar het probleem vandaan komt en lossen het probleem direct op.

Een specialist spreken

Onze garantie

TSC De Betuwe brengt met deze reparatie het olieverbruik terug tot een niveau dat binnen de door de fabrikant aangegeven waarden ligt! En dat durven we in ieder geval 6 maanden te garanderen, zwart-op-wit!

Verhoogd olieverbruik Peugeot 308

Verhoogd olieverbruik in de Peugeot 308 is een veelvoorkomend probleem. Wanneer de motorolie sneller dan normaal wordt verbruikt, kan dit leiden tot ernstige motorproblemen, waaronder oververhitting en zelfs totale motoruitval. Het is belangrijk om dit probleem vroegtijdig te herkennen en aan te pakken, om verdere schade en kostbare reparaties te voorkomen. Bij TechServiceCenter hebben we jarenlange ervaring met het oplossen van problemen met een verhoogd olieverbruik, en we kunnen u helpen uw Peugeot 308 weer in topconditie te krijgen.

Olieverbruik Peugeot 308THP-motor

Hoog olieverbruik
Peugeot 308 THP-motor

Benieuwd naar de oorzaak en de oplossing van het hoge olieverbruik van uw Peugeot? Voorkom ernstige schade aan uw auto én onnodige kosten door direct contact op te nemen met TSC de Betuwe.

Lees meer over olieverbruik bij THP-motoren

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over deze reparatie(s)? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Zij helpen u graag verder. U kunt bellen naar 0345 570 780 of contact opnemen via info@tscdebetuwe.nl

Ophaal- en brengservice

Graag bieden we u onze ophaal- en brengservice aan. Tegen een meerprijs halen we ter plaatse uw voertuig op en leveren het ook weer af. Het is zelfs mogelijk om bij ons een auto te huren. Voor mogelijkheden en tarieven zie: transportservice of vervangend vervoer

Oplossing olieverbruik Peugeot 308

Wij zorgen ervoor dat het olieverbruik van uw Peugeot 308 weer binnen de door de fabrikant aangegeven waarden valt. Dit is onze garantie! Onze ervaren monteurs kunnen het verhoogde olieverbruik onderzoeken en moeiteloos oplossen. Uw auto is bij ons in goede handen! Het probleem komt vaak voort uit verstopte olieschraapveren of aanzienlijke slijtage aan de zuigerveren. Als de olieschraapveer versleten is, kan deze olie achterlaten in de cilinder. Deze olie wordt vervolgens verbrand, wat resulteert in koolafzetting en verlies van olie. Tijdens de reparatie maken we uitsluitend gebruik van originele onderdelen om de optimale kwaliteit te waarborgen. Bekijk hier de kosten van de reparatie. TSC De Betuwe is gespecialiseerd in dit soort grote motorschades.

  • Worden er nieuwe zuigers inclusief zuigerveren gemonteerd
  • Vervangen we kleprubbers
  • Reinigen we de kleppen en de inlaatkanalen
  • Vervangen we de distributieketting, geleiderails etc.
  • Vernieuwen we de motorolie inclusief het oliefilter
  • Wissen we het foutgeheugen en lezen we alle componenten opnieuw in
0345 570 780
Peter Sap - Directeur TSC de betuwe

Peter Sap

Directeur
TSC de Betuwe
+31 (0)345 570 780

Tevreden klanten

Gebaseerd op 300+ reviews

Bekijk alle reviews

Waarom kiest u voor TSC?

  • Direct persoonlijk contact met de monteurs en specialisten
  • Een merkonafhankelijk garagebedrijf met persoonlijke service

Lees hier een van onze uitgelichte reviews

Jord beoordeelt ons met:

"Peugeot 508 1.6 THP bj 2011"

Helaas is mijn Peugeot 1.6 THP uit 2011 (83.000km) niet verstoken gebleven van de problemen die duidelijk uiteen worden gezet op de website van TSC. Nadat mij was opgevallen dat de uitlaat witte pluimen rook zo nu en dan afgaf heb ik via de Peugeot forums o.a. het adres gekregen van TSC met positieve feedback. Tijdens de intake met Peter doorgenomen wat hier mogelijk kon spelen. Uiteindelijk afgestemd ...

Uiteindelijk afgestemd wat er minimaal moet gebeuren maar ook wat aanbevolen is gezien de motor er in zijn geheel uit zou komen. Na de afweging te hebben gemaakt tussen de waarde van de auto en de kosten die gemoeid zijn met het herstel een afspraak ingepland.

De reparatie liep helaas wat duurder uit nadat bleek (na demontage) dat er o.a nog e.e.a. bij de koeling en turbo diende te worden vervangen. Ben blij met de oplettendheid van de monteur die hiermee voorkomt dat je mogelijk over een paar maanden als nog een probleem gaat krijgen. Uiteraard is hier netjes over gebeld door TSC.

Bij het ophalen uitleg gekregen over de uitgenomen / uitgewisseld onderdelen, dit als zeer positief & informatief ervaren. Je hoopt dergelijk ingrepen nooit nodig te hebben, maar als het dan toch niet anders is dan heb ik een goed gevoel over gehouden bij TSC. Problemen zijn weggenomen, nu hopen op nog vele kilometers zonder problemen.

Lees meer!

Peugeot 308 hoog olieverbruik

Naast het oplossen van het verhoogd olieverbruik bij de Peugeot 308, bieden wij ook een oplossing voor dit probleem bij onder andere de Peugeot 108, Peugeot 207, Peugeot 208, Peugeot 408, Peugeot 508, Peugeot 2008, Peugeot 3008, Peugeot 5008.