Olieverbruik Peugeot 5008

Peugeot 5008 hoog olieverbruik

Hoog olieverbruik Peugeot 5008

Rijdt u in een Peugeot 5008 en verbruikt hij meer olie dan gebruikelijk? Dan bent u bij TSC de Betuwe op het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het oplossen van verhoogd olieverbruik. Ons doel is dan ook om het olieverbruik terug te brengen naar wat binnen door de fabrikant aangegeven waarden ligt. Een versleten distributieriem of opgerekte distributieketting kan hoog olieverbruik veroorzaken. Ook een toename van rook uit de uitlaat kan een kenmerk zijn van hoog olie verbruik. Hoog olieverbruik is slecht voor uw portemonnee maar ook voor uw auto en het milieu. Het betekent niet alleen dat het oliepeil vaak moet worden bijgevuld, maar het kan ook leiden tot ernstige motorschade als er niets aan wordt gedaan.

Zo herkent u het probleem aan uw Peugeot:

  • Snelle toename van het olieverbruik (meer dan 1 liter / 1.000 kilometer)
  • De motor loopt niet lekker en houdt af en toe in

Er zijn twee soorten motoren bij een Peugeot 5008 die de problemen vaak tonen; een THP-motor of een PureTech-motor. Weet u niet welke motor uw Peugeot heeft? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Wij zorgen ervoor dat u met uw Peugeot weer veilig de weg op kunt.

+31 (0) 345 – 570 780

Onze garantie

TSC De Betuwe brengt met deze reparatie het olieverbruik terug tot een niveau dat binnen de door de fabrikant aangegeven waarden ligt! En dat durven we in ieder geval 12 maanden te garanderen, zwart-op-wit!

Olieverbruik Peugeot 208 THP motor

Hoog olieverbruik
Peugeot 5008 THP-motor

Benieuwd naar de oorzaak en de oplossing van het hoge olieverbruik van uw Peugeot? Voorkom ernstige schade aan uw auto en onnodige kosten.

Lees meer over olieverbuik bij een THP-motor
Olieverbruik Peugeot 208 PureTech motor

Hoog olieverbruik
Peugeot 5008 PureTech-motor

Benieuwd naar de oorzaak en de oplossing van het hoge olieverbruik van uw Peugeot? Voorkom ernstige schade aan uw auto en onnodige kosten.

Lees meer overolieverbruik bij een PureTech motor
ophaal en breng service

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over deze reparatie(s)? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Zij helpen u graag verder: 0345 570 780

Ophaal- en brengservice

Graag bieden we u onze ophaal- en brengservice aan. Tegen een meerprijs halen we ter plaatse uw voertuig op en leveren het ook weer af. Het is zelfs mogelijk om bij ons een auto te huren. Voor mogelijkheden en tarieven zie: transportservice of vervangend vervoer


Lees hier een van onze uitgelichte reviews

Han beoordeelt ons met:

"Hoog olieverbruik Peugeot 5008 (2011) opgelost!"

Sinds 3 jaar ben ik de 2de eigenaar van een Peugeot 5008 uit 2011, met een 1.6 THP motor. Ik heb de auto bij een dealer gekocht met ca. 80.000 km op de teller, toen ik er de eerste 10.000 km mee gereden had, begon het olieverbruik snel op te lopen tot zo’n 1,5 liter per 1.000 km bij 105.000 km. Omdat ik verder heel tevreden ben over de auto, hij nog niet zo heel veel kilometers heeft gelopen, en ik bij inruilen voor een andere 7-zitter met een vergelijkbaar uitrustingsniveau flink moest bijbetalen, heb ik mij op internet geörienteerd of het olieverbruik kon worden aangepakt. Daarbij stuitte ik op de site van TSC de Betuwe...

Ik heb de site grondig doorgenomen, telefonisch met TSC overlegd, en ook nog andere sites gevonden, waarop een vergelijkbare analyse van het probleem stond als op de site van TSC. Daarom heb ik de auto begin juli naar Geldermalsen gebracht om de motor te laten aanpakken zoals beschreven op de site van TSC.

Een week nadat ik de auto heb opgehaald, zijn wij naar Zuid-Frankrijk op vakantie gegaan. Eind vorige week zijn wij teruggekomen met 4.000 km erbij op de teller, waarvan 3.000 snelwegkilometers met dakkoffer en volle belading. En nog steeds krijg ik nu als ik start de melding “Oliepeil correct”! Terwijl ik bij onze vorige vakantie naar dezelfde plek halverwege de vakantie al een waarschuwing kreeg en 2 liter olie moest bijvullen……!

Het beoogde resultaat lijkt dus te zijn bereikt, hopelijk blijft dat ook zo de komende tijd. Weliswaar is er met de ingreep een flink bedrag gemoeid, maar gezien de hoeveelheid werk is dat ook logisch en als ik nog een jaar of 5 kan doorrijden met de auto, loont dit toch zeker de moeite!

Over de communicatie met TSC ben ik heel tevreden, inhoudelijk duidelijk en ze houden zich aan de afspraken. Wat mij betreft dus een aanrader!

Lees meer!

hoog olieverbruik Peugeot 5008 THP motor