Olieverbruik Skoda Octavia

Skoda Octavia

Hoog olieverbruik Skoda Octavia

Heeft u last van verhoogd olieverbruik in uw Skoda Octavia? Dan bent u bij TechServiceCenter de Betuwe op het juiste adres. Onze specialisten kunnen precies bepalen wat de oorzaak is en een passende oplossing adviseren. Dat de auto meer olie verbruikt dan gebruikelijk, begint vaak rond de 100.000 kilometer. Helaas kan het probleem zich ook al eerder voor doen.

Dit is hoe u verhoogd olieverbruik herkent aan uw Skoda Octavia:

 • Regelmatig bijvullen van olie
 • Snelle toename van olieverbruik (meer dan 1 liter per 1000 km)
 • Rook uit de uitlaat
 • Olievlek onder de auto
 • Motor loopt niet lekker en houd af en toe in

Het is belangrijk om dit probleem zo snel mogelijk aan te pakken om verdere schade aan uw voertuig te voorkomen. Het olieverbruik kan variëren, waarbij het in sommige gevallen kan oplopen tot 1 liter olie per 1.000 kilometer, of zelfs tot 3 liter olie per 1.000 kilometer. We hebben ook situaties meegemaakt waarbij er sprake was van een verbruik van 4 liter olie per 1.000 kilometer. Er zijn drie soorten motoren bij een Skoda Octavia die dit probleem vaak tonen; een 1.2 TSI motor, een 1.4 TSI motor en een 1.8 TSI / 2.0 TSI motor. Bij TechServiceCenter hebben wij de expertise en de technische middelen om deze problemen op te lossen en uw Skoda Octavia weer optimaal te laten functioneren.

Direct contact opnemen met een specialist

Onze garantie

TSC De Betuwe brengt met deze reparatie het olieverbruik terug tot een niveau dat binnen de door de fabrikant aangegeven waarden ligt! En dat durven we in ieder geval 12 maanden te garanderen, zwart-op-wit!

Originele onderdelen

Tijdens de reparaties maken wij uitsluiten gebruik van originele onderdelen van de hoogste kwaliteit, zodat uw auto weer als nieuw functioneert.

Verhoogd olieverbruik Skoda Octavia

VAG-motoren, zoals in de Skoda Octavia, hebben vaak te maken met verhoogd olieverbruik, voornamelijk veroorzaakt door de dunne olieschraapveren. Deze laten uiteindelijk olie achter in de cilinder die verbrand wordt, wat leidt tot koolafzetting en toenemend olieverlies. Motoren die zijn uitgerust met zowel een turbo als een compressor kunnen te maken krijgen met gebroken zuigers, die ook olieverbruik kunnen veroorzaken. De essentiële functie van zuigerveren, namelijk het voorkomen dat motorolie in de cilinder komt, wordt in deze gevallen belemmerd, wat resulteert in een progressieve toename van olielekkage en uiteindelijk tot volledige verkoling van de zuigers en cilinders kan leiden. Hierdoor moeten de inlaatkleppen vaker gereinigd worden en uitstel van reparatie kan ernstige motorschade veroorzaken. Het probleem kan voorkomen bij de Skoda Octavia 1.2 TSI, de Skoda Octavia 1.4 TSI en de Skoda Octavia 1.8/2.0 TSI.

Olieverbruik Skoda 1.2 TFSI

Verhoogd olieverbruik
Skoda Octavia 1.2 TSI

Benieuwd naar de oorzaak en de oplossing van het hoge olieverbruik van uw Skoda 1.2 TSI? Voorkom ernstige schade aan uw auto en onnodige kosten.

Lees meer over 1.2 TSI olieverbruik
Olieverbruik Skoda 1.4 TFSI

Verhoogd olieverbruik
Skoda Octavia 1.4 TSI

Benieuwd naar de oorzaak en de oplossing van het hoge olieverbruik van uw Skoda 1.4 TSI? Voorkom ernstige schade aan uw auto en onnodige kosten.

Lees meer over 1.4 TSI olieverbruik
Olieverbruik Skoda 1.8 / 2.0 TFSI

Verhoogd olieverbruik
Skoda Octavia 1.8 / 2.0 FSI

Benieuwd naar de oorzaak en de oplossing van het hoge olieverbruik van uw Skoda 1.8 / 2.0 TSI? Voorkom ernstige schade en onnodige kosten.

Lees meer over 1.8 / 2.0 TSI olieverbruik

Olieverbruik Skoda Octavia oplossen

Laat de diagnose en reparatie dan over aan TechServiceCenter, uw specialist in autotechniek. Wij beschikken over de meest actuele technologieën om te zorgen dat uw Skoda weer optimaal presteert. Onze monteurs zijn volledig op de hoogte van de nieuwste technieken en gebruiken alleen onderdelen van topkwaliteit om er zeker van te zijn dat u een goede reparatie krijgt. Bij het verhelpen van problemen met betrekking tot olieverbruik, starten we altijd met een grondige diagnose om te bepalen wat de exacte oorzaak is. Hierdoor weten wij zeker dat de bijbehorende reparatie ook daadwerkelijk aanslaat. Wij zorgen ervoor dat het olieverbruik wordt teruggebracht tot een niveau dat binnen de door de fabrikant aangegeven waarden ligt. TSC De Betuwe is gespecialiseerd in dit soort grote motorschades, en kunnen u een unieke totaaloplossing aanbieden voor de beste prijs:

 • We vervangen de zuigerveren door gemodificeerde zuigerveren
 • We honen de cilinders
 • We vervangen alle relevante pakkingen
 • We vervangen de krukaskeerring
 • We plaatsen nieuwe bougies
 • We vervangen het oliefilter, de olie en de koelvloeistof
 • We vervangen de distributieketting (incl. kettinggeleiders en -spanner)
0345 570 780
Peter Sap - Directeur TSC de betuwe

Peter Sap

Directeur
TSC de Betuwe
+31 (0)345 570 780

Tevreden klanten

Gebaseerd op 300+ reviews

Bekijk alle reviews

Waarom kiest u voor TSC?

 • Direct persoonlijk contact met de monteurs en specialisten
 • Een merkonafhankelijk garagebedrijf met persoonlijke service

Lees hier een van onze uitgelichte reviews

W. beoordeelt ons met:

"Audi A3 1.8 TFSI (2009) - olie probleem opgelost"

Zeer goede service. Het typische probleem dat mij dus ook overkwam helaas. Olieverbruik was 1 : 450 km !! nu na 3.000 km nog steeds vol oliepeil. Helemaal tevreden met de service. Reparatie was niet goedkoop en auto een week kwijt maar was in vertrouwde handen. Ik raad het bedrijf zeker aan bij anderen. Bedankt voor de goede reparatie, service en uitleg.

Hoog olieverbruik Skoda Octavia verholpen door TSC
ophaal en breng service

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over deze reparatie(s)? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Zij helpen u graag verder: 0345 570 780

Ophaal- en brengservice

Graag bieden we u onze ophaal- en brengservice aan. Tegen een meerprijs halen we ter plaatse uw voertuig op en leveren het ook weer af. Het is zelfs mogelijk om bij ons een auto te huren. Voor mogelijkheden en tarieven zie: transportservice of vervangend vervoer

Naast het oplossen van hoog olieverbruik bij de Skoda Octavia, verhelpen wij dit probleem ook bij de Skoda Fabia, de Skoda Superb en de Skoda Yeti.