Olieverbruik VAG 1.2 TSI

Olieverbruik VAG 1.2 TSI

Verhoogd olieverbruik VAG 1.2 TSI

Net als de ‘aanverwanten’ uit de VAG TFSI- en TSI-familie, lijdt ook de kleinste telg, de 1.2 TSI aan dezelfde kwaal. Ontwikkeld als een soepele, krachtige en zuinige motor, lijdt ook de 1.2 TSI motor aan verhoogd olieverbruik.

Het hoge olieverbruik wordt vaak geconstateerd in de volgende motorcodes:

 • CJZB, 63 kW/86 PK
 • CYVA, 63 kW/86 PK
 • CJZC, CYVA 66 kW/90 PK
 • CJZA, 77 kW/105 PK
 • CYVB, CJZD 81 kW/110 PK

Zoals gebruikelijk bij de Volkswagen-Audi-groep (VAG) vinden we de 1.2 tsi motor in meerdere auto’s terug in Volkswagen (o.a Golf, Polo), Skoda (oa. Fabia, Octavia), Seat en Audi.

Heeft uw auto last van verhoogd olie verbruik?

Neem direct contact met ons op

Onze garantie

TSC De Betuwe brengt met deze reparatie het olieverbruik terug tot een niveau dat binnen de door de fabrikant aangegeven waarden ligt! En dat durven we in ieder geval 12 maanden te garanderen, zwart-op-wit!

Oorzaak verhoogd olieverbruik

Zoals vaker bij VAG-motoren is de olieschraapveer vaak de boosdoener! Doordat de olieschraapveren dun zijn, gaan ze vroeg of laat olie achterlaten in de cilinder. Die de olie verbrand. Gevolg: koolafzetting en steeds meer olieverlies. Dit betekent dat ook vaker de inlaatkleppen gereinigd moeten worden. Het uitstellen van de reparatie kan tot ernstige motorschade leiden!

Oplossing olieverbruik 1.2 TSI

Omdat TSC De Betuwe gespecialiseerd is in dit soort grote motorschades, kunnen we u een unieke totaaloplossing aanbieden voor de beste prijs:

 • We vervangen de zuigers inclusief zuigerveren
 • We honen de cilinders
 • We vervangen alle relevante pakkingen
 • We vervangen de krukaskeerring
 • We plaatsen nieuwe bougies
 • We vervangen het oliefilter, de olie en de koelvloeistof

Bovendien vervangen we de distributieketting (incl. tandwielen, kettinggeleiders en -spanner). Uiteraard gebruiken wij uitsluitend originele VAG onderdelen!

Voorkom direct ernstige schade

Naast de VAG 1.2 TSI hebben ook de VAG 1.4 TSI en de VAG 1.8 TSI en 2.0 TFSI problemen met het olie verbruik. Een TSI motor is een krachtige en zuinige motor. Maar helaas, kent de TSI-motor ook problemen zoals verhoogd olieverbruik.

Olieverbruik VAG 1.2 tsi tfsi

Ophaal- en brengservice

Graag bieden we u onze ophaal- en brengservice aan. Tegen een meerprijs halen we ter plaatse uw voertuig op en leveren het ook weer af. Het is zelfs mogelijk om bij ons een auto te huren. Voor mogelijkheden en tarieven zie: transportservice of vervangend vervoer

ophaal- en brengservice TechServiceCenter de Betuwe

Onze prijs

€ 3.749 incl. Btw
(€ 3.098 excl. Btw)*

De basisgarantie op de reparatie bedraagt 12 maanden. Graag verlengen wij deze termijn. Voor de mogelijkheden en tarieven zie garantie.
Op alle door TSC De Betuwe uitgebrachte offertes en aan haar verstrekte opdrachten zijn de algemene voorwaarden van TSC De Betuwe van toepassing.

* Dit aanbod is alleen geldig voor voertuigen waarbij de motor geen verdere schade heeft opgelopen. Wanneer dat wel het geval is, maken we na een diagnose graag een offerte.

0345 570 780

Lees hier een van onze uitgelichte reviews

Pieter beoordeelt ons met:

"Reparatie hoog olie verbruik VW Golf 7"

Onze Golf 7 uit 2013 vertoonde plotseling een hoog olieverbruik bij 172.000km : elke 3000km moest er een liter olie bijgevuld worden. De auto zelf was nog in prima staat dus een reparatie was de moeite waard. Probleem zat hem in de olieschraapveren. Best een ingrijpende reparatie maar dit gelijk gecombineerd met het vervangen van de koppeling, de multiriem en waterpomp...

Contact met TSC verliep prima; het zijn echte specialisten. Reparatie is prima verlopen voor een nette prijs. Deze middag het olieniveau gepeild en na 4 maanden en 8000km staat het oliepeil nog steeds maximaal !!

Kan dit bedrijf dus van harte aanbevelen!

Lees meer!

Olieschraapveren vervangen bij volkswagen golf door hoog olieverbruik