Olieverbruik VAG 1.2 TSI

Olieverbruik VAG 1.2 TSI

Verhoogd olieverbruik VAG 1.2 TSI

Net als de ‘aanverwanten’ uit de VAG TFSI- en TSI-familie, lijdt ook de kleinste telg, de 1.2 TSI aan de zelfde kwaal. Ontwikkeld als een soepele, krachtige en zuinige motor, lijdt ook deze aan verhoogd olieverbruik.

Het hoge olieverbruik wordt vaak geconstateerd in de volgende motorcode’s:

 • CJZB, 63 kW/86 PK
 • CYVA, 63 kW/86 PK
 • CJZC, CYVA 66 kW/90 PK
 • CJZA, 77 kW/105 PK
 • CYVB, CJZD 81 kW/110 PK

Zoals gebruikelijk bij de Volkswagen-Audi-groep (VAG) vinden we deze motor in meerdere auto’s terug in Volkswagen (o.a Golf, Polo), Skoda (oa. Fabia, Octavia), Seat en Audi.

Heeft uw auto last van verhoogd olie verbruik?

Neem direct contact met ons op

Onze garantie

TSC De Betuwe brengt met deze reparatie het olieverbruik terug tot een niveau dat binnen de door de fabrikant aangegeven waarden ligt! En dat durven we in ieder geval 12 maanden te garanderen, zwart-op-wit!


Oorzaak verhoogd olieverbruik

Zoals vaker bij VAG-motoren is de olieschraapveer vaak de boosdoener! Doordat de olieschraapveren dun zijn, gaan ze vroeg of laat olie achterlaten in de cilinder. Die de olie verbrand. Gevolg: koolafzetting en steeds meer olieverlies. Dit betekent dat ook vaker de inlaatkleppen gereinigd moeten worden. Het uitstellen van de reparatie kan tot ernstige motorschade leiden!

Oplossing olieverbruik 1.2 TSI

Omdat TSC De Betuwe gespecialiseerd is in dit soort grote motorschades, kunnen we u een unieke totaaloplossing aanbieden voor de beste prijs:

 • We vervangen de zuigerveren
 • We honen de cilinders
 • We vervangen alle relevante pakkingen
 • We vervangen de krukaskeerring
 • We plaatsen nieuwe bougies
 • We vervangen het oliefilter, de olie en de koelvloeistof

Bovendien vervangen we de distributieriem (incl. de riemspanner en meelooprol)
Uiteraard gebruiken wij uitsluitend originele onderdelen!

Voorkom direct ernstige schade

Naast de VAG 1.2 TSI hebben ook de VAG 1.4 TSI en de VAG 1.8 TSI en 2.0 TFSI problemen met het olie verbruik. Een TSI motor is een krachtige en zuinige motor. Maar helaas, kent de TSI-motor ook problemen zoals verhoogd olieverbruik.

Olieverbruik VAG 1.2 tsi tfsi
Ophaalservice hoog olieverbruik THP motor

Graag bieden we u onze ophaal- en brengservice aan. Tegen een meerprijs halen we ter plaatse uw voertuig op en leveren het ook weer af. Het is zelfs mogelijk om bij ons een auto te huren. Voor mogelijkheden en tarieven zie: transportservice of vervangend vervoer

Onze prijs

€ 3.099 incl. Btw (€ 2.561 excl. Btw)*

De basisgarantie op de reparatie bedraagt 12 maanden. Graag verlengen wij deze termijn. Voor de mogelijkheden en tarieven zie garantie.

* Dit aanbod is alleen geldig voor voertuigen waarbij de motor geen verdere schade heeft opgelopen. Wanneer dat wel het geval is, maken we na een diagnose graag een offerte.

0345 570 780