Olieverbruik VAG 1.8 TFSI en 2.0 TFSI

Hoog olieverbruik VAG TFSI

Verhoogd olieverbruik TFSI motor

Met de 1.8 TFSI en 2.0 TFSI heeft Volkswagen-Audi twee motoren ontwikkeld, die autobezitters veel geld kunnen kosten. Deze motoren kunnen vanaf ca. 100.000 km een verhoogd olieverbruik gaan vertonen. Menig eigenaar van een Audi, Volkswagen, Seat of Skoda wordt er zelfs (veel) eerder mee geconfronteerd. Ook de hoogte van het olieverbruik kan niet worden voorspeld... het varieert van 1 tot 3 liter olie per 1000 km... en zelfs 4 liter per 1.000 km hebben we al gehoord! Consumentenprogramma Radar wijdde er zelfs een aflevering aan.

Hoewel minder vaak dan bij de 1.8 TFSI en 2.0 TFSI, komt een verhoogd olieverbruik helaas ook bij andere motoren van Volkswagen-Audi voor.

Heeft uw auto last van hoog olieverbruik?

Ik wil een specialist spreken

Onze garantie

Wij hebben een unieke oplossing ontwikkeld met een zuigerfabrikant.
Hierdoor garanderen wij zwart-op-wit tot wel 24 maanden dat het olieverbruik wordt teruggebracht tot een niveau dat binnen de door de fabrikant aangegeven waarden ligt. Zie voor de mogelijkheden en tarieven: garantie.

TFSI zuigers en zuigerveren VAG

Oorzaak TFSI olieverbruik

Heel eenvoudig: de zuigers en zuigerveren van de genoemde motoren zijn niet op hun taak berekend. De zuigerveren moeten ervoor zorgen dat de smeerolie van de motor niet in de cilinder kan komen. Juist daar gaat het fout: de olie komt in de cilinder, verbrandt en zorgt ervoor dat de zuigers en zuigerveren meer en meer olie doorlaten...Uiteindelijk leidt dit tot een totale verkoling van de zuigers en cilinders!

TFSI motorschade

In het begin valt het nog niet zo op en sta je er misschien niet bij stil, maar het olieverbruik wordt steeds groter. Is het aanvankelijk nog voldoende om het oliepeil te controleren en olie bij te vullen, na verloop van tijd worden de kosten gewoonweg te hoog. Maar erger nog: je motor wordt beschadigd! Het begint langzaam: eerst zijn het alleen de vervettende bougies, gevolgd door het steeds onregelmatige lopen van de motor. En in het ergste geval: verbranding en gedeeltelijk smelten van de zuiger ... een grote schade die nog verder vergroot wordt wanneer ook de katalysator aangetast wordt!

Bovendien: door de slecht verbrande olie wordt ook het milieu geschaad!

Een afspraak inplannen
Audi TFSI met motorschade VAG

Oplossing TFSI olieverbruik

Technisch Servicecenter De Betuwe is gespecialiseerd in dit soort zware motorschades. Speciaal voor dit probleem hebben we, in nauwe samenwerking met een zuigerfabrikant, een unieke oplossing ontwikkeld. Het resultaat: het olieverbruik wordt teruggebracht tot een niveau dat binnen de door de fabrikant aangegeven waarden ligt! Gegarandeerd! En dat geven we u natuurlijk zwart-op-wit tot wel 24 maanden! Zie voor de mogelijkheden en tarieven: garantie.

Technisch Servicecenter De Betuwe heeft veel ervaring in het uitvoeren van deze reparatie en kan deze daardoor tegen een zeer gunstig tarief aanbieden.
Wat doen we precies:

  • We vervangen de zuigers door gemodificeerde zuigers en zuigerveren
  • We vervangen alle relevante pakkingen
  • We vervangen de krukaskeerring
  • We plaatsen nieuwe bougies
  • We vervangen de distributieketting (incl. kettinggeleiders en -spanner)
  • We vervangen het oliefilter, de olie en de koelvloeistof

  Uiteraard gebruiken we originele onderdelen!

  Vrijblijvend een offerte aanvragen
  TFSI zuiger reparatie VAG
  Ophaalservice hoog olieverbruik THP motor

  Graag bieden we u onze ophaal- en brengservice aan. Tegen een meerprijs halen we ter plaatse uw voertuig op en leveren het ook weer af. Het is zelfs mogelijk om bij ons een auto te huren. Voor mogelijkheden en tarieven zie: transportservice of vervangend vervoer

  Onze prijs

  € 3.499 incl. Btw (€ 2.892 excl. Btw) *

  * Dit aanbod is alleen geldig voor voertuigen waarbij de motor geen verdere schade heeft opgelopen. Wanneer dat wel het geval is, maken we na een diagnose graag een offerte.
  De basisgarantie op de reparatie bedraagt 6 maanden. Deze periode kunt u desgewenst verlengen tot 2 jaar. Zie voor de mogelijkheden en tarieven: garantie.

  0345 570 780