Olieverbruik Volkswagen Passat

Volkswagen Passat

Hoog olieverbruik Volkswagen Passat

Bent u in bezit van een Volkswagen Passat en verbruikt hij veel olie? Hoog olieverbruik is een veelvoorkomend probleem dat wordt waargenomen bij de Volkswagen Passat. U bent bij TechServiceCenter de Betuwe op het juiste adres om dit probleem te verhelpen. Onze specialisten kunnen precies bepalen wat de oorzaak is en een passende oplossing adviseren. Dit is hoe u verhoogd olie verbruik herkent aan uw Volkswagen:

 • Regelmatig bijvullen van olie
 • Snelle toename van olieverbruik (meer dan 1 liter op 1000 km)
 • Rook uit de uitlaat
 • Olievlek onder de auto
 • Motor loopt niet lekker en houd af en toe in

Het is cruciaal om verhoogd olieverbruik zo snel mogelijk te behandelen om verdere schade aan uw auto te voorkomen. Het olieverbruik kan variëren, soms tot 1 liter per 1.000 kilometer, en in extreme gevallen zelfs tot 3 of 4 liter per 1.000 kilometer. De Volkswagen beschikt over een 1.4 TSI of 1.8/2.0 TSI motor die dit probleem vertoont. Onze experts zijn er om dit probleem op te lossen zodat uw auto weer optimaal presteert.

0345 570 780

Onze garantie

TSC De Betuwe brengt met deze reparatie het olieverbruik terug tot een niveau dat binnen de door de fabrikant aangegeven waarden ligt! En dat durven we in ieder geval 12 maanden te garanderen, zwart-op-wit!

Verhoogd olieverbruik bij Volkswagen Passat

Verhoogd olieverbruik bij de Volkswagen Passat kan verschillende oorzaken hebben. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de dunne olieschraapveren die uiteindelijk olie in de cilinder achterlaten, wat leidt tot koolaanslag en verhoogd olieverlies. Motoren die zijn uitgerust met zowel een turbo als een compressor kunnen te maken krijgen met gebroken zuigers, die ook tot olieverbruik kunnen leiden. In deze gevallen wordt de essentiële functie van de zuigerveren, het voorkomen dat motorolie in de cilinder komt, belemmerd. Dit resulteert in een progressieve toename van olielekkage en kan uiteindelijk leiden tot volledige koolaanslag in de zuigers en cilinders. Dit maakt vaker reinigen van de inlaatkleppen noodzakelijk en uitstel van reparatie kan ernstige motorschade veroorzaken. De Volkswagen Passat beschikt over verschillende type motoren.

Olieverbruik Volkswagen 1.4 TSI

Verhoogd olieverbruik
VW Passat 1.4 TSI

Benieuwd naar de oorzaak en de oplossing van het hoge olieverbruik van uw Volkswagen 1.4 TSI? Voorkom ernstige schade en onnodige kosten.

Lees meer over 1.4 TSI olieverbruik
Olieverbruik Volkswagen 1.8 / 2.0 TSI

Verhoogd olieverbruik
VW Passat 1.8 / 2.0 TSI

Benieuwd naar de oorzaak en de oplossing van het hoge olieverbruik van uw Volkswagen 1.8 / 2.0 TSI? Voorkom ernstige schade en onnodige kosten.

Lees meer over 1.8 / 2.0 TSI olieverbruik

Hoog olieverbruik Volkswagen Passat oplossen

Merkt u dat uw regelmatig olie moet bijvullen? Loopt de motor niet lekker en houd deze af en toe in? Dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten verhelpen om verdere schade aan je motor te voorkomen. Bij TechServiceCenter de Betuwe hebben wij de expertise en ervaring om deze problemen effectief aan te pakken. Onze gespecialiseerde technici voeren eerst een grondige diagnose uit om de precieze oorzaak van het verhoogde olieverbruik te identificeren. Vervolgens lossen we het probleem op tot een niveau dat binnen de door de fabrikant aangegeven waarden ligt. Bij TSC streven we altijd naar de hoogste kwaliteit en klanttevredenheid, dus je kunt erop vertrouwen dat uw Volkswagen Passat bij ons in goede handen is.

 • We vervangen de zuigerveren door gemodificeerde zuigerveren
 • We honen de cilinders
 • We vervangen alle relevante pakkingen
 • We vervangen de krukaskeerring
 • We plaatsen nieuwe bougies
 • We vervangen het oliefilter, de olie en de koelvloeistof
 • We vervangen de distributieketting (incl. kettinggeleiders en -spanner)
0345 570 780
Peter Sap - Directeur TSC de betuwe

Peter Sap

Directeur
TSC de Betuwe
+31 (0)345 570 780

Tevreden klanten

Gebaseerd op 300+ reviews

Bekijk alle reviews

Waarom kiest u voor TSC?

 • Direct persoonlijk contact met de monteurs en specialisten
 • Een merkonafhankelijk garagebedrijf met persoonlijke service

Lees hier een van onze uitgelichte reviews

W. beoordeelt ons met:

"Audi A3 1.8 TFSI (2009) - olie probleem opgelost"

Zeer goede service. Het typische probleem dat mij dus ook overkwam helaas. Olieverbruik was 1 : 450 km !! nu na 3.000 km nog steeds vol oliepeil. Helemaal tevreden met de service. Reparatie was niet goedkoop en auto een week kwijt maar was in vertrouwde handen. Ik raad het bedrijf zeker aan bij anderen. Bedankt voor de goede reparatie, service en uitleg.

Hoog olieverbruik verholpen door TSC
ophaal en breng service

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over deze reparatie(s)? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Zij helpen u graag verder: 0345 570 780

Ophaal- en brengservice

Graag bieden we u onze ophaal- en brengservice aan. Tegen een meerprijs halen we ter plaatse uw voertuig op en leveren het ook weer af. Het is zelfs mogelijk om bij ons een auto te huren. Voor mogelijkheden en tarieven zie: transportservice of vervangend vervoer

Naast het oplossen van hoog olieverbruik bij de Volkswagen Passat, verhelpen wij dit probleem ook bij de Volkswagen Polo, Volkswagen Golf, Volkswagen Tiguan, Volkswagen Touran, Volkswagen Beetle, Volkswagen Scirocco en de Volkswagen Transporter.