Olieverbruik Volkswagen Transporter

Volkswagen Transporter

Hoog olieverbruik Volkswagen Transporter

Bent u in bezit van een Volkswagen Transporter en verbruikt hij veel olie? Hoog olieverbruik is een veelvoorkomend probleem bij VAG motoren, en wordt waargenomen bij zowel de Transporter T5 en de Transporter T6. U bent bij TechServiceCenter de Betuwe op het juiste adres om dit probleem te verhelpen. Onze specialisten kunnen precies bepalen wat de oorzaak is en een passende oplossing adviseren. Dit is hoe u verhoogd olieverbruik herkent aan uw Volkswagen:

 • Regelmatig bijvullen van olie
 • Snelle toename van olieverbruik (meer dan 1 liter per 1.000 km)
 • Rook uit de uitlaat
 • Olievlek onder de auto
 • Motor loopt niet lekker en houd af en toe in

Het is cruciaal om verhoogd olieverbruik zo snel mogelijk te behandelen om verdere schade aan uw auto te voorkomen. Het olieverbruik komt vaak voor vanaf de 100.000 km en kan variëren, soms tot 1 liter per 1.000 kilometer, en in extreme gevallen zelfs tot 3 of 4 liter per 1.000 kilometer. De Volkswagen beschikt over een 2.0 TDI BiTurbo motor die dit probleem vertoont. Onze experts zijn er om dit probleem op te lossen zodat uw auto weer optimaal presteert.

Lees meer over de reparatie

Onze garantie

TSC De Betuwe brengt met deze reparatie het olieverbruik terug tot een niveau dat binnen de door de fabrikant aangegeven waarden ligt! En dat durven we in ieder geval 12 maanden te garanderen, zwart-op-wit!

Verhoogd olieverbruik bij Volkswagen Transporter

Bij de Volkswagen Transporter kan verhoogd olieverbruik ontstaan door problemen met de zuigers en zuigerveren. Deze problemen kunnen ertoe leiden dat olie in de cilinder terecht komt, wat uiteindelijk kan leiden tot volledige verkoling van de zuigers en cilinders. Daarnaast kan het olieverbruik ook verhoogd worden door problemen met de EGR-koeler. Specifiek kan interne corrosie van de aluminium koelribben de oorzaak zijn van dit probleem. Bij TechServiceCenter de Betuwe zijn we gespecialiseerd in het oplossen van dergelijke problemen, ongeacht het merk van de auto.

Olieverbruik Audi Q5 1.8/2.0 TFSI

Verhoogd olieverbruik
Volkswagen Transporter

Benieuwd naar de oorzaak en de oplossing van het hoge olieverbruik van uw Volkswagen Transporter 2.0 TDI BiTurbo? Voorkom ernstige schade aan uw auto en voorkom onnodige kosten door direct actie te ondernemen.

Lees meer

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over deze reparatie; het olieverbruik terugbrengen tot de normale waarden? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Zij helpen u graag verder. U kunt bellen naar 0345 570 780 of contact opnemen via info@tscdebetuwe.nl

Ophaal- en brengservice

Graag bieden we u onze ophaal- en brengservice aan. Tegen een meerprijs halen we ter plaatse uw voertuig op en leveren het ook weer af. Het is zelfs mogelijk om bij ons een auto te huren. Voor mogelijkheden en tarieven zie: transportservice of vervangend vervoer

De oplossing voor hoog olieverbruik

Merkt u dat uw regelmatig olie moet bijvullen? Loopt de motor niet lekker en houd deze af en toe in? Dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten verhelpen om verdere schade aan je motor te voorkomen. Bij TechServiceCenter de Betuwe hebben wij de expertise en ervaring om deze problemen effectief aan te pakken. Onze gespecialiseerde technici voeren eerst een grondige diagnose uit om de precieze oorzaak van het verhoogde olieverbruik te identificeren. Vervolgens lossen we het probleem op tot een niveau dat binnen de door de fabrikant aangegeven waarden ligt. Bij TSC streven we altijd naar de hoogste kwaliteit en klanttevredenheid, dus je kunt erop vertrouwen dat uw Volkswagen Transporter bij ons in goede handen is.

 • Boren we de cilinders op
 • Vervangen we de verkoolde zuigers door gemodificeerde, van nieuwe zuigerveren voorziene, overmaatse zuigers
 • Vernieuwen we de distributie-set incl. waterpomp
 • Vervangen we de oliepomp
 • Vervangen we de cilinderkop
 • Vervangen we alle relevante afdichtingen en keerringen
 • Vervangen we het oliefilter, de olie en de koelvloeistof
0345 570 780
Peter Sap - Directeur TSC de betuwe

Peter Sap

Directeur
TSC de Betuwe
+31 (0)345 570 780

Tevreden klanten

Gebaseerd op 300+ reviews

Bekijk alle reviews

Waarom kiest u voor TSC?

 • Direct persoonlijk contact met de monteurs en specialisten
 • Een merkonafhankelijk garagebedrijf met persoonlijke service

Lees hier een van onze uitgelichte reviews

Patrick beoordeelt ons met:

"Audi Q5 2.0 TFSI Hoog olie verbruik"

Na een plots zeer hoog olie verbruik (1 ltr per tank beurt ) startte onze zoektocht naar een bedrijf waar onze Audi Q5 gerepareerd kon worden. Het aanbod is reuze, prijsverschillen zijn groot. Wat is wijsheid, wie te kiezen. De vele positieve recensies hebben ons naar TSC de Betuwe geleid, de TFSI specialist...

Goed was het om te zien dat de focus ligt op het zo goed mogelijk herstellen van de motor tegen een redelijke prijs. Extra onvoorziene kosten werden vroegtijdig gemeld en optioneel aangeboden om mede te herstellen.

De gehele ervaring was positief vanaf het eerste contact tot de laatste stap in het proces. Onze Q5 is motorisch weer in een super staat en het olie verbruik is na de eerste 5000 km nog steeds 0.

Ik kan iedereen met TFSI olie verbruik problemen TSC de Betuwe aanbevelen.

Lees meer!

Hoog olieverbruik Audi Q5 2.0 TFSI

Naast het oplossen van hoog olieverbruik bij de Volkswagen Transporter, verhelpen wij dit probleem ook bij de Volkswagen Golf, Volkswagen Polo, Volkswagen Passat, Volkswagen Tiguan, Volkswagen Touran, Volkswagen Beetle en de Volkswagen Scirocco.