Olieverbruik Volvo diesel motoren

Volvo verhoogd olieverbruik

Hoog olieverbruik Volvo met diesel motoren

Ook Volvo kent een aantal motoren die behept zijn met een hoog olieverbruik. Met name de soepel en krachtige 2.0 turbo diesel motoren (voorzien van één of twee turbo’s) kennen dit probleem. De betroffen types zijn de:

 • Volvo V40 (vanaf ca. 2012)
 • Volvo S60 (vanaf ca. 2010)
 • Volvo S90 (vanaf ca. 2016)
 • Volvo V90 (vanaf ca. 2016)
 • Volvo Xc40 (vanaf ca. 2016)
 • Volvo Xc90 (vanaf ca. 2015)
Hoog olieverbruik verhelpen

Onze garantie

TSC De Betuwe brengt met deze reparatie het olieverbruik terug tot een niveau dat binnen de door de fabrikant aangegeven waarden ligt! En dat durven we tot 24 maanden te garanderen, zwart-op-wit! Zie voor de mogelijkheden en tarieven: garantie.

Oorzaak verhoogd olieverbruik bij diesel motor

De mooie Volvo-medaille heeft dus soms een keerzijde: hoog olieverbruik bij zowel de dieselmotoren als de benzine motoren. De zuigerveren maar ook de klepzittingen hebben de twijfelachtige eer hier een hoofdrol bij spelen. Er dringt olie in het verbrandingscompartiment en verbrand daar met het brandstof/lucht-mengsel. Het gevolg: de verbrande olieresten koeken aan en zorgen er voor, dat het euvel alleen maar verergerd.

Vaak beginnen de problemen na ongeveer 100.000 km maar soms ook al eerder. En dat is natuurlijk slecht voor uw portemonnee, uw auto en het milieu! Het herkennen van het probleem is (helaas) relatief eenvoudig. Naast het hoge olieverbruik (meer dan 1 liter olie op 1500 km)  maakt de auto vaak ook meer lawaai, verliest hij vaak vermogen en stoot hij ’n forse zwarte rookpluim uit… Overduidelijk wordt er olie verbrand! Vaak is overdadige olieconsumptie toe te schrijven aan niet (meer) goed werkende zuigerveren

Directe actie is in dat geval geboden! Dit ‘gedrag’ kan namelijk leiden tot ernstige motorschade; kleppen, cilinders, zuigers, turbo’s en zelf de hele motor kan onherstelbaar beschadigd raken!

Volvo olieverbruik diesel motor reparatie

Maar geen nood: TSC De Betuwe heeft een passende en gegarandeerde oplossing tegen een vooraf afgesproken prijs! Uw auto kan daarna weer jaren mee en het merk Volvo eer aan doen! Aan de hand van een vakkundige diagnose vertellen we u precies wat er aan de hand is.

Ik wil een specialist spreken

Oplossing verhoogd olieverbruik

Omdat TSC De Betuwe gespecialiseerd is in dit soort grote motorschades, ook bij Volvo dieselmotoren, kunnen we u een unieke totaaloplossing aanbieden voor de beste prijs:

 • We vervangen de zuigerveren door gemodificeerde zuigerveren
 • We honen de cilinders
 • We vervangen het onderblok
 • We vervangen de kleprubbers
 • We vervangen de drijfstanglagers
 • We vervangen alle relevante pakkingen
 • We vervangen de krukaskeerring
 • We vervangen het oliefilter, de olie en de koelvloeistof
 • We vervangen de distributieriem incl. alle geleidingen
 • We controleren de carterpan-ontluchting

En uiteraard gebruiken we uitsluitend originele Volvo-onderdelen!

Een afspraak inplannenOplossing verhoogd olieverbruik volvo motoren

Ophaal- en brengservice

Graag bieden we u onze ophaal- en brengservice aan. Tegen een meerprijs halen we ter plaatse uw voertuig op en leveren het ook weer af. Het is zelfs mogelijk om bij ons een auto te huren. Voor mogelijkheden en tarieven zie: transportservice of vervangend vervoer

ophaal- en brengservice TechServiceCenter de Betuwe

Onze prijs

€ 6.249 incl. Btw
(€ 5.206 excl. Btw)*

De basisgarantie op de reparatie bedraagt 6 maanden. Deze periode kunt u desgewenst verlengen tot 2 jaar. Zie voor de mogelijkheden en tarieven: garantie.
Op alle door TSC De Betuwe uitgebrachte offertes en aan haar verstrekte opdrachten zijn de algemene voorwaarden van TSC De Betuwe van toepassing.

* Dit aanbod is alleen geldig voor voertuigen waarbij de motor geen verdere schade heeft opgelopen. Wanneer dat wel het geval is, maken we na een diagnose graag een offerte.

0345 570 780

Lees hier een van onze uitgelichte reviews

M. beoordeelt ons met:

"Tevreden en dankbaar (Volvo)"

Na jarenlang rondrijden met onze Volvo met veel te hoog olieverbruik toch met een zeker mate van wanhoop contact gezocht met TSC de Betuwe. Want het olieverbruik werd alleen maar erger. En de reparaties die we tevergeefs hadden laten uitvoeren bij andere garages hadden los van een hoop rekeningen, weinig opgeleverd. De uitleg aan de telefoon en bij het inleveren van de auto klonk vakkundig. Maar ja, wat weet je er nu uiteindelijk als leek van…

Eerlijk is eerlijk, de voorgestelde reparatie was opnieuw een hele investering. Maar na afloop kunnen we alleen maar zeggen hoe blij we zijn met deze stap. Want die investering heeft wel opgeleverd waar we al jaren op hoopten.

Een auto met een normaal olieverbruik. We weten niet wat we meemaken. Daarom deze ongevraagde recensie, wij kunnen een reparatie bij TSC de Betuwe van Harte aanbevelen!

Lees meer!

Hoog olieverbruik Volvo
Peter Sap - Directeur TSC de betuwe

Peter Sap

Directeur
TSC de Betuwe
+31 (0)345 570 780

Tevreden klanten

Gebaseerd op 300+ reviews

Bekijk alle reviews

Waarom kiest u voor TSC?

 • Direct persoonlijk contact met de monteurs en specialisten
 • Een merkonafhankelijk garagebedrijf met persoonlijke service