Youngtimer aankoopbegeleiding, onderhoud of reparatie

Youngtimer aankoopbegeleiding onderhoud of reparatie

Meer en meer worden we benaderd voor reparatie en onderhoud van zogenaamde ‘Youngtimers’. Graag willen we stilstaan bij deze categorie van vaak bijzondere auto’s.

‘Autogek’

Dat ben je volgens ons een beetje wanneer je er voor kiest om in een wat oudere auto te rijden die echter door z’n royale uitvoering en sublieme uitstraling nog steeds (of zelfs steeds meer!) ‘top-of-the-bill’ is!
Met ouderdom komen soms ook gebreken. Dat geldt ook voor uw mooie BMW, Audi, Porsche, Mercedes, Saab, Volvo etc.. Dan is het fijn te weten dat ook wij ‘autogek’ zijn. We vinden het een uitdaging en een eer om u optimaal van uw auto te kunnen laten genieten!

Youngtimer service Technische Service Center de Betuwe

Definitie ‘Youngtimer’

Formeel slaat het begrip ‘Youngtimer’ op de categorie auto’s die ouder is dan 15 jaar maar jonger dan 25 jaar. Dat heeft te maken met de fiscale regeling van bijtelling voor leaseauto’s. De bijtelling van 35% is gebaseerd op de dagwaarde en niet op de nieuwwaarde van de auto. Bovendien kan de waarde ieder jaar naar beneden worden bijgesteld. Dat scheelt aanzienlijk. Daarnaast is de afschrijving natuurlijk veel lager.
Voor de zakelijke rijder is de Youngtimer dus een hit!

Is de afkomst van belang?

Waar uw Youngtimer vandaan komt is niet van belang. Zodra hij in Nederland geregistreerd staat is het immers een Nederlandse auto!

Alleen voor zakelijke rijders?

Nee hoor! Steeds meer autoliefhebbers ontdekken de voordelen van de Youngtimers: een auto uit het topsegment, vaak met weinig kilometers, voor een fractie van de nieuwprijs en dus nauwelijks nog afschrijving. En soms worden ze zelfs meer waard!
“Zijn er dan geen nadelen?” vraagt u zich misschien af. Natuurlijk zijn die er. Zo vallen de onderhoudskosten van een oudere auto over het algemeen iets hoger uit. Dat varieert per merk/type. Daarnaast zijn Youngtimers over het algemeen iets vervuilender dan nieuwe auto’s. Ook qua technologie en veiligheidssystemen kunnen Youngtimers een achterstand hebben op nieuwe auto’s. In de praktijk valt dat overigens vaak reuze mee.

Youngtimer-service TSC: wat kunnen wij voor u als Youngtimer-berijder betekenen?

Zoals gezegd: TSC heeft veel ervaring met Youngtimers. En deze ervaring stellen we u op de volgende wijzen graag ter beschikking:

 • Aankoopbegeleiding Nederland: Heeft u zelf een auto op het oog? Dan zijn wij graag bereid u van advies te voorzien. Dat advies kan gebaseerd zijn op een:
  • ‘papieren’ onderzoek (historie van eigenaren, onderhoud etc.);
  • globaal technisch onderzoek (see/feel/hear, rijtest) op locatie;
  • aankoopkeuring waarbij we in onze werkplaats achterhalen welke gebreken er zijn of op kortere termijn kunnen ontstaan (diagnose) evt. met een kostenindicatie (vrijblijvend; de auto hoeft niet bij ons gerepareerd of onderhouden te worden);
 • Aankoopbegeleiding buitenland: Het bovenstaande wordt dan uitgebreid met:
  • transport;
  • import;
  • registratie, tenaamstelling (incl. kentekenplaten)
  • fiscale afwikkeling (incl. waardebepaling tbv leaseconstructie, BPM-aangifte).
 • Onderhoud (conform merk/model/type-vereisten, incl. onderhoudsregistratie, APK en banden)
 • Reparatie tot en met totale revisie

Minstens zo belangrijk al onze expertise is hoe we willen zijn. We willen bekend staan als een betrokken, betrouwbaar en klant-gedreven bedrijf. Graag verwijzen we u naar de reviews op onze site om te achterhalen of we daar in slagen.

We hopen u snel van dienst te kunnen zijn!

Youngtimer zakelijk of privé aanschaffen